Hovslätt vann mot Ledberg

Stark seger för Hovslätt i toppmatchen mot Ledberg

Det var två topplag som möttes i division 1 östra Götaland herr på lördagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Hovslätt, som besegrade Ledberg med 4-3 (0-0, 2-0, 1-3, 1-0) efter förlängning i tidiga seriefinalen.

– En först och främst otroligt rolig fight, bra tryck och spännande hela vägen, vilket sannerligen är kul när vi står som det vinnande laget. Jag tycker däremot att vi är för ineffektiva för att vara helt nöjd. Vi borde stängt det till tre säkra poäng lite tidigare, men vi får vara nöjda med två pinnar. Det visar en storhet hos Melwin Knuthas med att gå in och avgöra i sudden, extra plus till honom, kommenterade Hovslätts tränare Max Gustafsson efter matchen.

Segermålet för Hovslätt stod Melwin Knuthas för 2.05 in i förlängningen.

Efter tre segrar i rad för Ledberg tog det stopp. Hovslätt tog i stället femte segern i rad.

Första perioden blev mållös. I andra perioden var Hovslätt starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Wille Knuthas. 7.25 in i tredje perioden nätade Ledbergs Isak Badic och reducerade åt Ledberg.

Efter 13.43 slog Erik Stenqvist till och kvitterade för Ledberg.

15.14 in i perioden slog Hovslätts Viktor Ylenfors till och gav Hovslätt ledningen.

Efter 17.39 kom 3-3 genom ett snöpligt självmål.

I förlängningen tog det 2.05 innan Hovslätt avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Melwin Knuthas.

I tabellen innebär det här att Ledberg nu ligger på tredje plats. Hovslätt leder serien.

Söndag 28 november 17.00 spelar Hovslätt borta mot Solfjäderstaden. Ledberg möter Nyköping hemma i Campushallen-Ebbepark lördag 27 november 15.00.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen Ledberg vann med 8-7 hemma mot Torshälla