Lidköping förlorade mot Skoghall

Seger för Skoghall som förlänger vinstsviten

Tredjeplacerade Skoghall förlänger segersviten i division 1 västra herr, på lördagen vann vinstmaskinen borta mot fjärdeplacerade Lidköping. Efter segersiffrorna 9-8 (2-3, 3-1, 3-4, 1-0) efter förlängning har nu Skoghall fem raka segrar. Lidköpings svit på fem matcher i rad utan förlust bröts dock.

– En match som står och väger fram och tillbaka innan vi till slut visar att vi är det bättre laget! En kämpainsats då vi kommer tillbaka från tvåmålsunderläge när det är sex minuter kvar. Vi har ett härligt go i truppen och visar hela tiden att vi tror på det vi gör, kommenterade Skoghalls tränare Toni Walther.

Lidköpings tränare Jonas Olsson om matchen:

– En tuff match mot ett Skoghall, som var snäppet vassare än oss idag. Tycker att vi inte riktigt kom upp i den nivån som vi måste ligga på för att vinna de här matcherna mot topplagen.

Emil Fredriksson blev matchhjälte med sitt avgörande 9-8-mål 4.50 in i förlängningen.

I första perioden var det Lidköping som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

Skoghall hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 4-5.

Lidköping förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter tre perioder var 8-8.

I förlängningen tog det 4.50 innan Skoghall också avgjorde till 8-9. Matchvinnare för bortalaget blev Emil Fredriksson, framspelad av Marcus Bofeldt.

Noterbart är att Andreas Jansson gjorde ett mål för Skoghall och spelade fram till två mål, Albin Englöw stod för tre poäng, varav ett mål och Marcus Bofeldt gjorde två mål och totalt tre poäng. Dessutom att Lidköpings Samuel Magnusson gjorde två mål och totalt tre poäng.

Nästa motstånd för Lidköping är Karlstads IBF Ungdom. Lagen möts söndag 28 november 18.00 i Colorama Arena. Skoghall tar sig an Hagfors hemma torsdag 25 november 19.00.

Matchrapporter: Målfest för Skoghall borta mot Backadalen Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping