#ibsilly

Ännu en fd SSL-spelare är klar för Allsvenskan

ANNONS

Allsvenskan har varit silly seasons stora vinnare denna säsong och den trenden håller i sig.

Årets trend under silly season har varit att SSL-stjärnor valt att ta steget ner i Allsvenskan. Hampus Ahrén på herrsidan och Moa Tschöp på damsidan är de två största stjärnorna som valt allsvenskan framför Superligan och båda ska dessutom spela VM om ett par veckor. 

Trenden har hållit i sig under säsongen med där flera före detta SSL-spelare och nuvarande SSL-spelare valt att spela i Allsvenskan. Tittar man bakåt de senaste veckorna bara så har den före detta världs- och svenskamästaren Helena Lundqvist gjort comeback i Telge. Den fd svenska mästaren Ingela Hansson har gjort comeback i Borlänge. Felicia Nordh lämnade Karlstad tidigare i veckan för att spela med Hagfors Uddeholm. Nu står det klart  att ytterligare en fd SSL-spelare är klar för Allsvenskan och det är IBF Borlänge igen som värvat bra.

Det är 33-åriga Malin Birath som är klar för en återkomst till IBF Borlänge som hon lämnade för tre säsonger sedan för att spela med Falun i Allsvenskan och SSL. Birath gjorde 45 poäng för Borlänge säsongen 18/19 i Dam1an och efter det blev hon värvad till Falun och var med och bidrog med 21 poäng när Falun gick upp till SSL. Förra säsongen blev det tyvärr inte så mycket spel för Birath som bara spelade 7 matcher för Falun i SSL.

– Att Malin väljer att komma tillbaka till oss igen tror vi kommer påverka alla i laget positivt. Malin är känd sedan tidigare och många vet vilken betydelse hon kommer ha för både resultat, sammanhållning och för varumärket IBF Borlänge i Dalarna, säger en mycket nöjd Dan Milestad, från Borlänges sportgrupp, till Innebandymagazinet. 

Birath blir Borlänges tionde nyförvärv för säsongen och efter en tuff start på östra serien med fyra raka förluster har Borlänge nu fått upp ångan och vunnit två av de fyra senaste matcherna och för tillfället ligger de på en tionde plats. Birath hade tänkte att varva ner den här säsongen i Dam2an men efter fyra matcher där blev längtan för stor till högre divisioner. Så här säger Birath själv till Borlänges hemsida om varför hon valde att göra comeback i Allsvenskan: 

–  Helt klart Matcherna som blir i Allsvenskan kontra div 2. Jag skulle säga tempot framförallt är största skillnaden men sen är det mycket andra saker som lär vässas till ju högre upp man spelar. 


Kungälvs nya fruktade radarpar

Se alla målen som Hannes Andersson och Oskar Liedberg gjorde tillsammans senast

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: