malmö fbc
Ellen Rasmussen och Mikael Jeppsson.
Foto: Per Wiklund
Superligan SSL

Jeppsson: ”Innebandyn som sport har tappat enormt mycket”

Malmö FBC ser inte att inkomstsidan i SSL har utvecklats som de hade önskat och intäkterna har snarare minskat.

Innebandymagazinet fortsätter att ta tempen på svensk innebandy och hur situationen är i november 2021. Innebandyklubbarna runt om i landet skriker efter hjälp samtidigt som de ser hur lag och spelare försvinner. 

De senaste undersökningarna från RF berättar också att det är innebandyn som är en av de största förlorarna under pandemin. I Malmö FBC, som har ett damlag i SSL och herrlag i allsvenskan och en bred ungdomsverksamhet, har pandemin slagit hårt.

– Själva pandemiåret var såklart oerhört tungt på alla sätt och vis. Främst för att vi inte kunde ha igång någon ungdomsverksamhet i samma utsträckning och att klubbens expansion med stor tillväxt flera säsongen i rad fick ett abrupt slut, säger Mikael Jeppsson, Malmö damtränare, till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Eftersom vi som bekant var igång med både SSL och Allsvenskan så fanns det ju en och annan kostnad men desto färre intäkter så var det ju en ekonomiskt mörk säsong också. Men stöden man fick från staten gjorde att vi på något sätt ändå överlevde.

Vilka har varit de största utmaningarna för er som klubb bortsett de ekonomiska förlusterna?

Den största utmaningen är just nu istället, inte då.  Där vi befinner oss nu är att vi och alla andra klubbar som kämpar med att vinna tillbaka medlemmar vi har tappat och de vi gick miste om att rekrytera under föregående säsong. Vi själva har för första gången på många säsonger varit tvungna att lägga ner lag vi har anmält till seriespel. Det medför mycket merjobb och kostnader för att inte tala om besvikelsen i att spelare tappar spelmöjligheter och som det ställer till det för de andra lagen. 

Hur ska ni vända på detta?

– Vi har fått svart på vitt att vi inte direkt är ensamma om att tappat spelare. Innebandyn som sport har tappat enormt mycket och det är en gigantisk utmaning som vi har framför oss. Därför ser jag fram emot de återstartsprogram och åtgärder som förbunden ska komma med, för det här är ju inget vi som förening kan göra själv utan vi behöver alla hjälpas åt.     

Sverige är ett långt land att resa i, därför är frågan uppenbar hur det är som Skåneklubb att spela i SSL exempelvis?

Vi reser för många hundra tusen varje säsong. Och det blir väldigt många mil och vi använder alla möjliga transportmedel för våra resor bortsett elscooter och helikopter. Det blir mest buss men även en del tåg och enstaka flyg och båtresa. Jag tycker att vi tvingas resa alldeles för mycket. 

Okej, har du någon idé hur ni skulle få mindre restimmar under en säsong?

– Det hade definitivt gått att effektivisera resandet om tävlingsplanen och tävlingsföreskrifterna hade varit mer tillåtande. Det hade gett en mer hållbar elitidrott, såväl ekonomiskt som för belastningen på spelarna. Den miljömässiga aspekten hade blivit en extra bonus. Tyvärr finns det hinder för detta som vi inte kan råda över men vi gör vårt bästa för att påverka.  

Vad är er klubbs målsättning på kort sikt och lite längre sikt, ni har etablerat er i SSL men vad mer kan vi förvänta oss av Malmö framöver?

– Jag tycker att man kan förvänta sig ett Malmö som tar steg för steg på resan att etablera sig i toppen av tabellen och ett lag som levererar i slutspel. Våra målsättningar bygger mestadels på olika processmål men det är väl ingen hemlighet att vi vill vinna SM-guld. Även om vi tabellmässigt har haft lite utmaningar att lyfta och bli stabila på högre nivåer så tycker jag att laget utvecklas spelmässigt för varje säsong. 

Vad är klubbens mål med hela föreningen?

– Sett utifrån ett bredare perspektiv så vill vi ju flytta fram våra positioner på alla sportliga nivåer dam, herr, junior, bredda vår motionsverksamhet och framförallt öka antalet ungdomsspelare. För det sistnämnda är en utmaning för oss att få in fler ungdomar som är aktiva genom våra sociala projekt till vår ordinarie verksamhet. Det är också en stor möjlighet.  

Hur ska ni öka er ekonomi framöver för att ta nästa steg?

– Vi har de klassiska inkomstkällorna men där det kanske skiljer sig åt är ju ett ganska generöst bidragssystem från Malmö Stad som gör att vi kan ha anställda.  Vår utvecklingspotential är 100 procent på marknadssidan. Där har vi rejäla utmaningar i en benhård konkurrens i staden med några stora klubbar i andra idrotter i vår närhet. Den helhet och bredd vi har som förening ser jag kunna ge oss en större möjlighet att få en lite större del av kakan. 

Hur känner du att ”nya” FFSL har tillfört hittills till er klubb, har de skapat nya möjligheter till inkomster eller har de ökat era intäkter? 

– FSSL är ju i grunden alla SSL-klubbar och jag tycker vi har ett bra utbyte med varandra. Våra föreningsmöten såväl digitala som fysiska träffar är viktiga för utvecklingen och det är högt i tak, prestigelöst, vänskapligt, öppen dialog. Med själva organisationen för FSSL har vi också en väldigt bra dialog även om vi inte alltid är överens om allt såklart. 

Och hur det ekonomiska från FFSL?

– Tyvärr så har inte inkomstsidan utvecklats som vi hade önskat och intäkterna från "ligan" har snarare minskat om man ser till föregående säsong, så här finns ju helt klart utvecklingspotential. Jag är dock övertygad om att det kommer bli bättre och att det kommer in fler partners snart. 

Hur brukar din roll som klubbchef och tränare vara?

– Kortfattat och sammanfattningsvis så kan man jag säga att jag "påtar" i alla klubbens olika segment såväl på detaljnivå som utifrån ett helikopterperspektiv. Tack och lov är jag inte ensam utan har flera duktiga medarbetare som har sina respektive arbetsområden.

Om jag förstår det rätt har du nyligen tagit semester från ditt uppdrag som klubbchef i Malmö FBC och att Jakob Wikenstål tagit din roll för en tid framöver? 

– Ja, det stämmer. Rollen i kombination med att vara huvudtränare för damlaget kanske inte alltid är den mest optimala och det innebär också att det periodvis har blivit ganska många arbetstimmar.  Nu går jag ju inte helt sysslolös om dagarna då jag är fortsatt tränare för damlaget plus en och annan intervju, men jag gör mitt bästa för att inte "tjuvjobba". Jag är hur trygg som helst i att skutan styrs i rätt riktning och tror även det är nyttigt för hela organisationen att staka ut nya spår utan mig.


Highlights: Jönköping-Malmö 3-9

Se alla målen mellan Jönköping och Malmö

Matchrapporter: Målfest när Malmö FBC besegrade Jönköping i Jönköpings Idrottshus Malmö FBC vann enkelt hemma mot Nacka Wallenstam Västerås Rönnby vann hemma mot Malmö FBC Malmö FBC kunde inte stoppa Thorengruppens segertåg Malmö FBC vann enkelt hemma mot IBF Falun

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

Oxdog Ultralight HES 29 

Flest mål (22): Oona Kauppi, Thorengruppen IBK

Flest assists (19): Veera Kauppi, Thorengruppen IBK

Flest poäng (32): Veera Kauppi, Thorengruppen IBK

Finska supersystrarna fortsätter att göra succé i SSL. Båda spelar med Oxdog Ultralight 29. 

Köp klubban här (pris: 1 299 kr)


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten