Örebro SK IBK förlorade mot IBF Borlänge
Montage
Matchrapport

Utklassning när IBF Borlänge besegrade Örebro SK IBK i Mellringehallen

ANNONS

IBF Borlänge hade inga problem med Örebro SK IBK i division 1 mellersta herr, och vann borta med utklassningssiffrorna 9-3 (6-0, 2-2, 1-1).

– Det var ett laddat Borlänge som kom hit och drog upp ett högt tempo direkt. Vi var inte alls med från start och Borlänge vann första perioden med 6-0. Vi spelade bättre i andra och tredje perioden där vi gick 3-3, men det räcker inte. Vi behöver vara med från start och idag var vi tyvärr inte det. Nu är det bara att glömma den första perioden och ladda om inför nästa vecka då Surahammar kommer på besök, kommenterade Örebro SK IBK:s ordförande Robin Lindgjerdet.

Segern var IBF Borlänges femte på de senaste sex matcherna.

IBF Borlänge dominerade första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-6 genom två mål av Jonathan Sundberg, ett mål av Olle Janeröd, ett mål av Markus Nalen, ett mål av Jesper Hiding och ett mål av Anton Bergström. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 2-8.

Tredje perioden slutade 1-1 och IBF Borlänge vann matchen med 9-3.

Jonathan Sundberg gjorde tre mål för IBF Borlänge och totalt fem poäng och Hugo Evertsson stod för tre poäng, varav ett mål.

IBF Borlänge ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Örebro SK IBK är på elfte plats.

Söndag 21 november spelar Örebro SK IBK hemma mot Surahammar 15.30 och IBF Borlänge mot Skälby borta 19.00 i Mälarenergi Arena.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen Islossning i tredje – IBF Borlänge vann klart mot Runsten IBF Borlänge vann mot Sandvikens AIK

Den här artikeln handlar om: