Karlstad vann mot Åby

Karlstad utklassade Åby på hemmaplan

Karlstad dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Åby i Allsvenskan södra herr med hela 7-0 (2-0, 3-0, 2-0).

Karlstad startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Anton Vestlund och Marcus Bofeldt. Det skulle komma mer från Karlstad. Karlstad stod därefter för tre raka mål i början av andra perioden när laget gick från 2-0 till 5-0 på bara 2.08. Karlstad fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-0. Målen i sista perioden gjordes av Andre Lundgren och Anton Vestlund.

För Karlstad gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Åby är på nionde plats.

Karlstad tar sig an Lillån i nästa match hemma fredag 19 november 19.30. Åby möter Fagerhult Habo borta söndag 21 november 16.00.

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)