Sätra förlorade mot AIK

AIK vände underläge och vann

AIK låg under inför sista perioden i bortamatchen i Allsvenskan norra herr mot Sätra. Men laget vände underläget, och vann, med 9-8 (1-1, 5-6, 3-1) i söndagens match i Gavlehov Arena.

Markus Eriksson blev matchhjälte med sitt avgörande 9-8-mål 14.33 in i tredje perioden.

Segern var AIK:s femte på de senaste sex matcherna.

Första perioden var jämn. AIK inledde bäst och tog ledningen genom Oskar Hagberg efter 10.32, men Sätra kvitterade genom Oskar Flybring bara 2 sekunder senare. I andra perioden var det Sätra som var starkast. Laget vann perioden med 6-5 och ställningen efter två perioder var 7-6.

AIK var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-3 och matchen med 9-8.

AIK:s Oskar Hagberg stod för tre poäng, varav två mål.

AIK:s nya tabellposition är femte plats, medan Sätra är på elfte plats.

Sätra tar sig an Bele Barkarby i nästa match borta lördag 20 november 13.00. AIK möter Gävle GIK borta söndag 21 november 17.00.

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Storseger för Storvreta borta mot AIK