Thorengruppen förlorade mot Pixbo Wallenstam

Segersviten sprack för Thorengruppen mot Pixbo Wallenstam

Thorengruppen hade fem raka segrar inför hemmamatchen i Superligan SSL herr mot Pixbo Wallenstam. Då kom första förlusten sedan den 25 september. Matchen på lördagen i Umeå Energi Arena slutade 5-10 (2-5, 0-1, 3-4).

Pixbo Wallenstam dominerade första perioden. Laget inledde målskyttet efter 20 sekunder genom Filip Kalentun, och gick upp till 0-2. Thorengruppen kom tillbaka och kvitterade.

Innan perioden var över hade Pixbo Wallenstam dock ryckt åt sig ledningen med 2-5. Efter 15.51 i andra perioden slog Alfred Pettersson till, på pass av Lucas Dahlström och ökade ledningen för Pixbo Wallenstam. Pixbo Wallenstam vann också tredje perioden 3-4 och ställningen efter tre perioder var 5-10.

Pixbo Wallenstams Oskar Weissbach stod för sex poäng, varav två mål och Felix Lanver gjorde tre mål och spelade dessutom fram till ett mål. Dessutom att Thorengruppens Jonas Svahn gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

För Pixbo Wallenstam gör resultatet att man nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Thorengruppen fortfarande leder serien, ett poäng före Storvreta.

Onsdag 17 november spelar Thorengruppen borta mot Storvreta 18.30 och Pixbo Wallenstam mot Linköping hemma 19.15 i Wallenstam Arena.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun