Alingsås vann mot Fristad

Niklas Brolin tvåmålsskytt för Alingsås i segern mot Fristad

Alingsås vann mötet med Fristad hemma med 5-4 (4-1, 0-2, 1-1) på lördagen i division 1 västra herr.

Fristads tränare Fredrik Gustavsson tyckte till om matchen:

– Vi var inte påkopplade första perioden men sedan så är vi slarviga i sista tredjedelen av planen och är oerhört ineffektiva.

Segermålet för Alingsås stod Kevin Keijsner för 16.22 in i tredje perioden.

Alingsås var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 4-1.

Fristad reducerade dock till både 4-2 och 4-3 genom Albin Abrahamsson och Adam Sjölander, det sista med 02.09 kvar att spela i andra perioden. 8.34 in i tredje perioden nätade Fristads Jonas Similä framspelad av Jesper Larsson och kvitterade för Fristad.

16.22 in i perioden slog Alingsås Kevin Keijsner till på pass av Alexander Jonsson och avgjorde matchen. Det fastställde slutresultatet till 5-4.

I tabellen innebär det här att Fristad nu ligger på nionde plats. Alingsås är på tionde plats.

Lördag 20 november möter Alingsås Stenungsund hemma 14.00 och Fristad möter Floda borta 15.30.

Matchrapporter: Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad