Hagfors förlorade mot Lidköping
Montage
Matchrapport

Hagfors kunde inte stoppa formstarka Lidköping

ANNONS

Hagfors och Lidköping möttes på lördagen i Uddeholm Arena. Lidköping hade tre vinster i rad i division 1 västra herr inför matchen – och vann nu på nytt. Matchen slutade 4-5 (0-2, 2-2, 2-1).

– Det var en riktig krigarinsats idag. Vi åker upp till Hagfors med skadeskjuten trupp men vi gör ett gediget arbete matchen igenom. Extremt stolt över inställningen och attityden vi visar upp idag. Kul nu när vi får matcher kontinuerligt så att vi får möjlighet att hitta en bra rytm och hålla igång vårt matchtempo, kommenterade Lidköpings tränare Jonas Olsson.

Hagfors tränare Niclas Andersson tyckte så här om matchen:

– Lidköping sätter sig i en bra sits i och med två tidiga powerplaymål. Sedan är vi alldeles för ineffektiva i fem mot fem-spelet. Vi skjuter dubbelt så mycket som dem, men det är lite för omständigt. Vi lyckades inte heller sätta så mycket press och få ett matchtempo som vi ville ha. Nu får vi se till att studsa tillbaka nästa match, precis som vi gjorde senast vi förlorade.

Matchen var länge mållös. Lidköping ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i slutet av perioden av Joel Flensén och Marcus Nilsson på 1.35 i slutet av perioden och tog greppet om matchen. Hagfors reducerade dock till 1-2 genom Jesper Larsson tidigt i andra perioden och gav visst liv till matchen igen.

Efter 8.21 gjorde Lidköping 1-3 genom Samuel Magnusson.

Hagfors gjorde 2-3 genom Jesper Karlsson efter 14.10.

Lidköping tog ledningen med 2-4, åter igen genom Samuel Magnusson efter 18.41. Hagfors gjorde 3-4 genom Jesper Karlsson efter 12.49 i tredje perioden.

Lidköping gjorde 3-5 genom Robert Olausson med 35 sekunder kvar i perioden och tog ett rejält grepp om matchen.

Hagfors reducerade dock till 4-5 genom Jesper Larsson när bara en minut återstod att spela, och skapade åter spänning matchen.

Hagfors Jesper Larsson stod för fyra poäng, varav två mål och Jesper Karlsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål. Dessutom att Lidköpings Samuel Magnusson gjorde två mål och spelade fram till ett mål.

I tabellen innebär det här att Lidköping nu ligger på fjärde plats. Hagfors är på andra plats.

Lördag 20 november spelar Hagfors hemma mot Lockerud/Mariestad 17.00 och Lidköping mot Skoghall hemma 14.00 i Idrottens hus.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping

Den här artikeln handlar om: