NYA PIXBO-ORDFÖRANDEN
32-årige Fredrik Larsson är sedan i somras ny ordförande i Pixbo Wallenstam. Grundaren Jan-Inge Forsberg är kvar i styrelsen med ansvar för den nya arenan.
Superligan

"Stark tilltro att vi står med ett nytt SM-guld i vår"

ANNONS

Nya arenan ska lyfta Mölnlyckeklubben och ge klubben förutsättningar att utveckla ekonomin.

Pixbo Wallenstam är tillsammans med Thorengruppen, Falun, Sirius och Jönköping de föreningar som har dubbla SSL-lag. Samtidigt som klubben fyllde 40 år stod den nya supermoderna Wallenstam Arena klar inför säsongsstarten. En arena som ska lyfta innebandyn i storgöteborg till nya nivåer, inte minst för Pixbo Wallenstam.

– Vår gamla hall var ett stort hinder för vår verksamhetsutveckling. Den nya arenan skapar möjligheter för en helt annan tillväxt ekonomiskt eftersom den ger oss en annan exponering mot externa intressenter som exempelvis sponsorer, evenemang som cuper och camps, säger Pixbo Wallenstams nya ordförande Fredrik Larsson till Innebandymagazinet.

Nya Wallenstam Arena invigdes för en månad sedan och sedan dess har klubben genomför sin egna arrangemang Bästkustcupen samt flera herr och dammatcher. Media, spelare och inte minst publiken ger den nya SSL-arenan högsta betyg. För klubbmedlemmarna hoppas även Fredrik Larsson att den ska bli den där mötesplatsen som saknats.

– Vi känner redan nu att den nya arenan skapar en starkare samhörighet i föreningen. Jag tror mycket på spontana möten mellan människor som en nyckel för att skapa bra relationer och jag tycker mig se medlemmar från alla våra verksamheter som ungdom, akademi och elit träffas på ett helt annat sätt i vår nya arena, vilket är ytterst positivt för vår förening.

Du är ny på posten som ordförande, hur är det att ha den rollen i en av Sveriges mest klassiska föreningar? I mars 2021 fyllde klubben 40 år och är ensamma om att spelat samtliga säsonger i herrarnas SSL bland annat!

– Det var med en väldigt stor stolthet som jag gick in i ordföranderollen eftersom föreningen har en lång anrik historia. Det kommer samtidigt med en stor press då engagemanget runt föreningen och dess väg framåt är stort. För mig är det viktigaste att ta engagemanget och idéerna och fokusera ner det till en tydlig strategisk väg så att vi undviker att det spretar. Jag tycker det är avgörande att leda som man lär för att lyckas som ordförande i en stor klubb. Jag vill att vi andas professionalitet i allt vi gör i föreningen och då börjar den värderingen redan i styrelserummet och i det ledarskap vi sätter.

Det blev två finalförluster i svenska cupen förra veckan, när vinner klubben sin nästa titel?

– Ja, det var två riktigt sura förluster för oss. Jag är övertygad om att vi är väldigt nära en ny titel i föreningen, vilket inte minst Svenska Cupen bevisar när båda våra lag tar sig till final. Kollar man på resultaten hittills i år så har vårt damlag något extra bra på gång och jag har en stark tilltro att vi står med ett nytt SM-guld redan i vår.

Vilka är Pixbo Wallenstams största utmaningar framöver?

– På kort sikt är att skapa oss starka ekonomiska förutsättningar igen efter pandemin. Som för många andra föreningar slog det hårt på oss med uteblivna intäkter från matcher, cuper och camps, så första prioritet är att komma tillbaka igen. På längre sikt handlar det om att ta nästa steg i föreningens historia för att göra oss till en attraktiv förening för externa partners och nya medlemmar i vårt lokala område för att öka vår tillväxt och satsning på både elit, akademi och ungdom.


TV: Pixbos Jon Hedlund om när lagkamraten gick bort

Minns tillbaka på händelseförloppet när lagkamraten Mikael Harryson dog: "Påverkat oss väldigt mycket"

Du kanske även vill läsa: Jon Hedlunds storspel räckte inte – Pixbo missade titelchansen TV+TEXT: Höjdpunkterna från den svettiga cupfinalen Highlights: Thorengruppen-Pixbo Wallenstam 7-6 SD Den här artikeln handlar om: