Foto: Roland Osbeck
Allsvenskan östra

Telgestjärnan håller på att skjuta upp laget till SSL

ANNONS

Therese Gustafsson är inne i en helt sinnessjuk poängform och hon är på väg att krossa det allsvenska poängrekordet.

Telge SIBK drar fram som en ångvält i Allsvenskan Östra och efter åtta omgångar har sörmlänningarna tagit maximala 24 poäng och besegrat superfavoriterna Storvreta bland annat. Igår tog man en ny storvinst mot Tyresö Trollbäcken som har ambitioner att slåss om en SSL-kvalplats. Segersiffrorna skrev till hela 13-3.  

– Vi har kommit ut starkt och kör på hela tiden, slår aldrig av på takten oavsett om det är träning eller match och det tror jag är en av nycklarna. Vi jobbar mycket med att få ihop tre femmor som producerar och det har vi fått utdelning av nu senaste matcherna så det är också en faktor, förklarar Therese Gustafsson framgångarna med för Innebandymagazinet.  

Men den största anledningen till Telges slakt i öster är nog ändå Gustafsson själv. Hon är inne i ett sjukt stim där hon snittar över fem poäng per match och mot Tyresö blev det sex nya efter fyra mål och två ass. Totalt har Gustafsson gjort 32 poäng på sex matcher och hon leder poängligan överlägset med 11 poäng.  

– Jag har ett bra stäm just nu samtidigt som mina kamrater i femman hjälper mig väldigt mycket hela tiden att komma till lägen och att utveckla mitt spel tillsammans med dem! 

Inte nog med att Telge vann igår utan även största konkurrenten och superfavoriterna Storvreta förlorade mot Åkersberga igår också. Nu leder Telge serien på 24 poäng sedan kommer Åkersberga och Storvreta på 18, där Åkersberga har en match mindre spelad. Så vem är egentligen Telges största konkurrenter om kvalplatserna till SSL? 

– Jag tycker att med det spelarmaterialet som Storvreta har så bör de vara i toppen och fightas, sen är Åkersberga alltid luriga och har gjort det väldigt bra. Samtidigt har vi en tuff match framför oss nu i helgen också som blir intressant för det har ju blivit lite jämt där i övre delen av tabellen!

Både Storvreta (11-4) och Åkersberga (8-3) har fått stryk av TeIge och i helgen väntar Älvsjö som ligger fyra i tabellen på 12 poäng. Skulle Telge vinna där så ser onekligen vägen till en kvalplats väldigt bra ut. Och just nu finns det mycket som talar för att Telge tar en av de två kvalplatserna till SSL. 

– Vi har så otroligt många vinnarskallar tillsammans med en bredd som ger oss goda möjligheter att ta chansen att kvala om vi gör jobbet ordentligt hela säsongen!

Men det är inte bara laget som kan fira triumfer efter säsongen utan Gustafsson är på väg att slakta det allsvenska poängrekordet som Sara Anteryd har på 91 poäng. Skulle Gustafssons snitt hålla i sig resten av säsongen så slutar hon på 117 poäng. 

– Man kan ju hoppas på det men jag spelar bara mitt spel och försöker inte tänka på poäng, så länge laget vinner och går bra som det har gjort hittills är jag nöjd! 


Highlights: Storvreta-Telge 4-11

Kolla in hur det såg ut när Telge körde över Storvreta

Den här artikeln handlar om: