Kumla IBK förlorade mot Västra Mälardalen

Utklassning när Västra Mälardalen besegrade Kumla IBK i Kumlahallen

Västra Mälardalen hade inga problem med Kumla IBK i Allsvenskan västra dam, och vann borta med utklassningssiffrorna 8-2 (2-1, 5-1, 1-0).

– Vi mötte kanske seriens skickligaste och tyngsta lag, de straffade oss med fem mål i andra perioden och efter det kom vi inte igen. Vi hade många bra lägen i både första och tredje perioden, men bollen ville inte in, tyckte Kumla IBK:s lagledare Niclas Noord, efter matchen.

Västra Mälardalens tränare Jimmy Gunnstedt tyckte så här om matchen:

– Skönt att få bra utdelning på chanser vi skapar och att vi kunde ta lite revansch efter helgens matchinsats, som vi inte var nöjda med. En gedigen insats ikväll över hela linjen.

Västra Mälardalen tog ledningen efter 14.52, genom Tilde Forsberg på pass av Jessica Carlsson.

Kumla IBK kvitterade till 1-1 efter 17.19, genom Frida Danielsson framspelad av Tilda Lilja.

Västra Mälardalen tog ledningen på nytt efter 17.29, genom Emma Holgersson Bruhn framspelad av Matilda Sjögren.

Västra Mälardalen dominerade även i andra perioden. Laget gick upp till 1-3 innan Kumla IBK reducerade.

Därefter handlade dock allt om Västra Mälardalen och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 2-7. 14.54 in i tredje perioden nätade Västra Mälardalens Wilma Hedin och ökade ledningen för Västra Mälardalen. Det fastställde slutresultatet till 2-8.

Noterbart är att Tilde Forsberg gjorde två mål för Västra Mälardalen och totalt fyra poäng, Jessica Carlsson stod för tre poäng, varav två mål och Emma Holgersson Bruhn gjorde två mål och spelade fram till ett mål.

Västra Mälardalens nya tabellposition är andra plats, medan Kumla IBK är på tolfte och sista plats.

I nästa omgång har Kumla IBK Skoghall borta i Hammarö Arena, söndag 14 november 14.00. Västra Mälardalen spelar hemma mot Västerås IBS lördag 13 november 16.00.

Matchrapporter: Västra Mälardalen åker ur serien – det står klart efter lördagens match Rönnby U tvingas till kval trots seger mot Kumla IBK Natalie Uppling gjorde två mål när Rönnby U vann mot Västra Mälardalen Kumla IBK vände underläge och vann Tre poäng till Skoghall efter avgörande i slutperioden mot Kumla IBK