Kungälv vann mot Alingsås

Kungälv toppar tabellen efter seger mot Alingsås

Kungälv är ny serieledare i division 1 västra herr efter vändning och hemmaseger med 9-4 (0-2, 4-2, 5-0) mot Alingsås. Kungälv leder serien tre poäng före Hagfors som dock har en match mindre spelad. Alingsås ligger på tionde plats i tabellen.

Segern var Kungälvs sjunde på de senaste åtta matcherna.

I början av matchen var Alingsås starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Simon Johansson och Rikard Stenbäcken. Kungälv dominerade spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 4-4.

Kungälv dominerade spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med hela 5-0 och matchen med 9-4.

Snackisen var att Kungälvs Hannes Andersson stod för åtta poäng, varav två mål, Oscar Liberg gjorde fyra mål och totalt sex poäng och Calle Björkdahl Carlsvärd gjorde tre mål.

Lördag 13 november möter Kungälv Floda borta 15.30 och Alingsås möter Fristad hemma 14.00.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Alingsås besegrade på hemmaplan av Träslövsläge