IBK Göteborg vann mot Pixbo Wallenstam

IBK Göteborg upp i topp efter seger mot Pixbo

IBK Göteborg är nu serieledare i Allsvenskan södra dam efter vändning och seger, 6-3 (1-0, 2-3, 3-0), hemma mot Pixbo. IBK Göteborg leder serien två poäng före Kalmarsund. Kalmarsund har dock två matcher mindre spelade. Pixbo ligger på tionde plats i tabellen.

Segern var IBK Göteborgs sjätte på de senaste sju matcherna.

IBK Göteborg tog ledningen efter 4.55, genom Moa Rylander framspelad av Magdalena Romanov. I andra perioden var det i stället Pixbo som dominerade. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 3-3.

IBK Göteborg dominerade tredje perioden och gick från 3-3 till 6-3 genom mål av Emmelie Södergren, Magdalena Romanov och Johanna Claesson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 02.43 kvar att spela.

Moa Rylander gjorde ett mål för IBK Göteborg och spelade dessutom fram till tre mål och Magdalena Romanov stod för tre poäng, varav ett mål.

Nästa gång lagen spelar i serien är torsdag 11 november. Då möter IBK Göteborg Lindome i Almåshallen 20.00. Pixbo tar sig an Lindås Rasta hemma 19.30.

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK