Hovslätt vann mot Bergs IK

Hovslätt vann tidiga seriefinalen mot Bergs IK med 7-2

Hovslätt tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Bergs IK i division 1 östra Götaland herr på lördagen med 7-2 (1-1, 3-0, 3-1). En stark seger i toppen av tabellen.

Segern var Hovslätts sjunde på de senaste åtta matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

Första perioden var jämn. Bergs IK inledde bäst och tog ledningen genom Ludwig Gabrielsson efter 9.46, men Hovslätt kvitterade genom Filip Larsson efter 16.12. Hovslätt dominerade andra perioden och gick från 1-1 till 4-1 genom mål av Simon Eriksson, Andreas Nordh och Adam Bäck. Bergs IK reducerade dock till 4-2 genom Linus Linder efter 7.37 i tredje perioden.

Hovslätt stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 4-2 till 7-2 på bara 8.22. Hovslätt tog därmed en klar seger.

Hovslätt stannar därmed i serieledning, och Bergs IK på andra plats, i tabellen. Fem poäng skiljer lagen åt.

Nästa motstånd för Hovslätt är Nyköping. Lagen möts lördag 13 november 13.00 i Nyköpings Sporthall. Bergs IK tar sig an Ledberg hemma fredag 12 november 19.40.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen