Foto: Simon Melchert och FBC Kalmarsund
#ibsilly

Allsvenska superfavoriterna har värvat ny spelare

ANNONS

Tre landslagsspelare räcker inte - Kalmarsunds superbygge blir nu ännu bättre.

FBC Kalmarsunds storsatsning på sitt allsvenska damlag har nog inte passerat många omärkt förbi. Under silly season värvade de bland annat in 6 SSL-spelare varav tre av dem ska spela VM om drygt 20 dagar (Moa Tschöp, Karin Farnes och Thea Ekholt.

Kalmarsunds superlag har kört över alla i den södra allsvenskan, bland annat seriens tvåa, två veckor i rad med tvåsiffrigt. Efter fem spelade matcher leder smålänningarna serien trots att man har en match mindre spelad än de andra topplagen. 

Man har gjort nästan dubbelt så många mål som något annat lag i serien men däremot har man inte släppt in minst mål. Kanske är det därför som man förstärker superlaget ytterligare med en back från Schweiz. Det är Sina Sturzenegger som ansluter från NLA-laget Emmental Zollbrück. 

– I Sina får vi in en bolltrygg spelare med skarpt spelsinne. Sina ökar konkurrensen i en redan stabil backuppsättning och kan dessutom användas på en centerposition. Hon tränade redan i somras med oss och hann spela med oss i årets första träningsmatch. Det fanns inga tveksamheter att ta tillbaka henne till Kalmar efter att hon nu har avslutat sina studier i Schweiz, säger tränare Viktor Sheffield i ett pressmeddelande.

Sina Sturzenegger om första tiden i Kalmarsund: 

– Den första tiden här har varit fantastisk. Jag har känt mig väldigt välkommen, laget har varit supervänligt och de har tagit väl hand om mig trots att jag inte talar språket. Jag växte upp i Zürich och spelade ishockey tills jag var 15 år gammal, sedan började jag spela innebandy istället. Nu har jag spelat fem säsonger i den högsta ligan i Schweiz. Jag vill kvalificera mig till den svenska superligan med laget, och inte bara spela där utan också vinna där. Jag tror att vi har ett tillräckligt bra lag för att göra det.

 


Tschöp/Sjödins lekstuga mot IBK Göteborg

Kolla in när Kalmarsunds två största stjärnor öser in tio poäng

 

 

Den här artikeln handlar om: