Lockerud/Mariestad förlorade mot Lidköping

Tre poäng till Lidköping efter avgörande i slutperioden mot Lockerud/Mariestad

Lidköping vann borta mot Lockerud/Mariestad i division 1 västra herr med 8-5 (1-3, 4-2, 3-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Lidköping avgjorde.

Lidköpings tränare Jonas Olsson tyckte till om matchen:

– Svängig match, vi blir lite tagna av stunden och att få spela inför stor publik igen. Det tog oss ungefär halva matchen att skaka av oss nervositeten och kunna köra på det som vi pratat om inför matchen. Sort eloge till grabbarna som jobbar sig in från ett underläge. Vi visar stor moral, hjärta och pannben.

Lockerud/Mariestad dominerade första perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.17 genom Adam Åberg, och gick upp till 2-0 innan Lidköping svarade.

I periodpausen hade Lockerud/Mariestad ledningen med 3-1. Lidköping dominerade spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 5-5.

Lidköping dominerade tredje perioden och gick från 5-5 till 5-8 genom mål av David Bergman, Oscar Garyd och Robert Olausson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 41 sekunder kvar att spela.

Snackisen var att Samuel Magnusson gjorde två mål för Lidköping och spelade fram till två mål, Albin Bragd stod för tre poäng, varav två mål och Oscar Garyd gjorde två mål och totalt tre poäng. Dessutom att Lockerud/Mariestads Andreas Blomqvist gjorde två mål och totalt tre poäng och Adam Åberg gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

För tabellens utseende betyder det här att Lockerud/Mariestad ligger på sjätte plats medan Lidköping har femteplatsen.

I nästa match, lördag 6 november 15.00, har Lockerud/Mariestad Skoghall hemma i ICA-kvantum hallen, medan Lidköping spelar hemma mot Nilsby.

Matchrapporter: Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping Berg fortsätter skörda segrar hemma – vann med 6-1 mot Lidköping Målfest för Lidköping hemma mot IBF Norrköping