Stenungsund förlorade mot Kungälv

Kungälv ny serieledare efter 9-3 mot Stenungsund

Det blev 9-3 (2-0, 3-2, 4-1) borta för Kungälv mot Stenungsund i onsdagens match. Därmed är laget serieledare i division 1 västra herr, tre poäng före Hagfors, efter sex spelade matcher. Hagfors har dock en match mindre spelad. Stenungsund ligger på elfte plats i tabellen.

– Ja det var synd att det rann iväg i tredje perioden. Fram tills dess gör vi en helt okej match och med tanke på att vi bara låg under med tre bollar efter andra perioden kände vi att vi helt klart var med i matchen trots spelmässigt övertag från Kungälvs sida. Nu är det bara att slicka såren för att ta nya tag redan på lördag mot vår bottenkollega Fristad, tyckte Stenungsunds tränare Kevin Nilsson, efter matchen.

Segern var Kungälvs sjätte på de senaste sju matcherna.

I början av matchen var Kungälv starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i mitten av perioden av Tobias Nordfors och Oscar Liberg. Kungälv var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 2-5.

Kungälv dominerade i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.39 genom Andreas Nordh, och gick upp till 2-8 innan Stenungsund svarade.

Innan matchen var över hade Kungälv gjort hela 3-9.

Noterbart är att Kungälvs Hannes Andersson stod för sex poäng, varav ett mål och Oscar Liberg gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål.

Stenungsund tar sig an Fristad i nästa match borta lördag 6 november 14.00. Kungälv möter Alingsås hemma söndag 7 november 15.00.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust Kungälv besegrade på bortaplan av Träslövsläge Kungälv säkrade hemmaseger mot Alingsås