Växjö IBK U förlorade mot Hovshaga

Formstarka Hovshaga tog ännu en seger

Hovshaga är nu inne i en stark period i division 1 östra Götaland herr. När laget mötte Växjö IBK U borta i Fortnox Arena på onsdagen kom tredje raka segern. Laget vann med 8-3 (4-1, 2-0, 2-2), och den tunga perioden laget varit inne i verkar vara över.

– Vi kommer inte upp i den nivån vi vill idag. Vi borde ha gjort mål på chanserna men vi har stolpe ut idag. Det är bara jobba vidare, kommenterade Växjö IBK U:s tränare Markus Löppönen efter matchen.

Hovshaga dominerade första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.25 genom Fredrik Magnusson, och gick upp till 0-3 innan Växjö IBK U svarade.

I periodpausen hade Hovshaga ledningen med 1-4. I andra perioden var Hovshaga starkast och gick från 1-4 till 1-6 genom två snabba mål i mitten av perioden av Adam Axelsson och Adam Svahn. Hovshaga startade också tredje perioden bäst. Laget gick från 1-6 till 1-7. Växjö IBK U fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock Hovshaga som avgjorde. Laget gjorde 2-8 med tio minuter kvar att spela genom Linus Persson. Växjö IBK U hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 3-8.

För Växjö IBK U gör resultatet att laget nu ligger på nionde plats i tabellen, medan Hovshaga är på åttonde plats.

Växjö IBK U tar sig an Craftstaden i nästa match borta fredag 5 november 19.30. Hovshaga möter Kalmarsund hemma lördag 6 november 13.00.

Matchrapporter: Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Jonathan Ronsten gjorde två mål för CL98IC A i segern mot Hovshaga Linus Persson tvåmålsskytt när Hovshaga vann mot Malmhaug Hovshaga vann toppmötet mot Munka-Ljungby