Kumla IBK förlorade mot Örebro SK IBK

Örebro SK IBK vände underläge till seger

Örebro SK IBK hade problem och låg under med 1-2 efter två perioder i matchen i division 1 mellersta herr mot Kumla IBK i Kumlahallen. Men i tredje kom vändningen, och till slut blev det 3-2 för bortalaget Örebro SK IBK.

– En jämn match, där vi har ledningen inför sista perioden men tyvärr drar vi på oss många utvisningar och det blir delvis avgörande när vi får spela hela tio minuter med en man mindre, kommenterade Kumla IBK:s lagledare Björn Otter.

Örebro SK IBK:s ordförande Robin Lindgjerdet tyckte så här om matchen:

– En väldigt skön vinst och styrka att kunna vinna när spelet är långt ifrån bra. Även fast vi var det bättre laget idag. Extra skönt att kunna vinna ett derby! Nu laddar vi om inför serieledarna på lördag!

Oskar Wettéus blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 16.tolv in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Kumla IBK inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Hampus Ardland-Looström efter 3.45, men Örebro SK IBK kvitterade genom Axel Rutström efter 14.50. Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Efter 12.06 i andra perioden slog Erik Gyllberg till, på pass av Filip Nordlander och gav Kumla IBK ledningen. 9.20 in i tredje perioden slog Örebro SK IBK:s Oskar Wettéus till och kvitterade för Örebro SK IBK.

Efter 16.12 nätade Oskar Wettéus ännu en gång på pass av Erik Gustafsson och avgjorde matchen. Wettéus fullbordade därmed lagets vändning. Det fastställde slutresultatet till 2-3.

Det här betyder att Kumla IBK nu ligger på tolfte och sista plats i tabellen, och Örebro SK IBK är på tionde plats.

Kumla IBK tar sig an Surahammar i nästa match borta lördag 6 november 13.00. Örebro SK IBK möter samma dag 16.00 Skälby borta.

Matchrapporter: Missat kval för IBF Borlänge trots seger mot Kumla IBK IBF Västerås kvalklart efter seger mot Örebro SK IBK Klart nu: Kumla IBK åker ur serien efter ny förlust Surahammars seger spiken i kistan för Örebro SK IBK – som åker ur serien Kais Mora kvalklart efter seger mot Örebro SK IBK