Linköping IBK vann mot Rönnby U

Formstarka Linköping IBK tog ännu en seger

Linköping IBK är nu inne i en stark period i Allsvenskan västra dam. När laget mötte Rönnby U hemma i Folkungahallen på söndagen kom tredje raka segern. Laget vann med 7-1 (3-0, 2-0, 2-1), och den tunga perioden laget varit inne i verkar vara över.

– Från första signal så jobbar vi hundra i alla dueller. Sen spelar vi efter vad vi pratat om och pratar om under match. Flera pusselbitar börjar falla på plats. Allt ifrån hur vi tränar till hur vi tar oss an matcherna. Dessutom har vi en grym tro på det vi gör, allt från spelare, ledarstab till funktionärer, kommenterade Linköping IBK:s tränare Jacob Höglund.

Linköping IBK dominerade första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Caroline Hansen och ett mål av Josefine Jylltorp. Linköping IBK gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 3-0 till 5-0. Linköping IBK gjorde två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 5-0 till 7-0, vilket avgjorde matchen.

Natalie Uppling reducerade förvisso, men närmare än 7-1 kom inte Rönnby U. Linköping IBK tog därmed en stabil seger.

Noterbart är att Caroline Hansen gjorde tre mål för Linköping IBK och spelade dessutom fram till två mål och Johanna Zetterholm stod för tre poäng, varav ett mål.

För tabellens utseende betyder det här att Linköping IBK ligger på sjätte plats medan Rönnby U har niondeplatsen.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 6 november. Då möter Linköping IBK Katrineholm i Duveholmshallen 14.30. Rönnby U tar sig an Skoghall hemma 13.00.

Matchrapporter: Förlust i Kval Allsvenskan Play Off 2 dam för Rönnby U mot Partille D1 Rönnby U förlorade borta mot Partille D1 Jubel för Rönnby U efter seger mot Onsala Rönnby U avgjorde mot Onsala Rönnby U tvingas till kval trots seger mot Kumla IBK