Lindome förlorade mot Munka-Ljungby

Munka-Ljungby ryckte i sista perioden och vann mot Lindome

Munka-Ljungby vann borta mot Lindome i Allsvenskan södra dam med 3-1. Matchen var helt jämn efter två perioder, 1-1, innan Munka-Ljungby avgjorde i sista perioden.

Munka-Ljungbys tränare Marcus Hedlund kommenterade matchen:

– Ett ord beskriver allt LAGET. Idag är det uppoffrandet i försvarsspelet och den energi man får från bänken när man är på banan som vinner matchen åt oss. Varenda spelare krigar i varje duell och vi vek oss inte en tum. Strålande målvaktsspel gjorde inte saken sämre. När slutsignalen går och vi kan andas ut.

Munka-Ljungby tog ledningen efter 7.05, genom Amelie Uhr på pass av Wilma Holmkvist. Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Efter 15.28 i andra perioden slog Therese Landén till, på pass av Jonna Karlsson och kvitterade för Lindome. I tredje perioden gjorde Munka-Ljungby 1-2 efter 06.55 genom Maja Björklund. Och med bara 26 kvar satte Nathalie Britzén Bengtsson 1-3.

Det här betyder att Munka-Ljungby ligger på femte plats i tabellen, och Lindome är på fjärde plats.

Lindome tar sig an Warberg i nästa match borta fredag 5 november 19.00. Munka-Ljungby möter Craftstaden hemma lördag 6 november 15.15.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad Moa Wahlström stor matchhjälte när Lindome slog Olofström Lindås vann efter sen kvittering mot Lindome