Bergs IK vann mot Vimmerby

Bergs IK slog Vimmerby på hemmaplan

Bergs IK vann mötet i division 1 östra Götaland herr på hemmaplan mot Vimmerby, med 7-3 (2-1, 1-0, 4-2).

– Vi gör väl inte direkt vår bästa match för säsongen, men lyckas att ta tre poäng i alla fall. Det är det klart viktigaste, och det vi tar med oss från matchen ikväll. Det är viktigt att vi kan ta oss samman och vinna som ett lag, även när det studsar lite fel ute på banan. En eloge till vår trogna hemmapublik som alltid gör sitt på fredagskvällarna i hallen, kommenterade Bergs IK:s tränare Kristofer Vestergaard efter matchen.

Vimmerbys tränare Michael Elmér:

– Bergs var effektiva, dock gör vi en godkänd insats.

Bergs IK startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Ludwig Gabrielsson innan Vimmerby svarade och gjorde 2-1 genom Kevin Hultman. Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Efter 15.36 i andra perioden nätade Linus Linder, och ökade ledningen för Bergs IK. Bergs IK vann också tredje perioden 4-2 och ställningen efter tre perioder var 7-3.

I tabellen innebär det här att Bergs IK nu ligger på andra plats. Vimmerby är på elfte plats.

Bergs IK tar sig an Nyköping i nästa match borta onsdag 3 november 19.00. Vimmerby möter Craftstaden hemma tisdag 2 november 19.30.

Matchrapporter: Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping Berg fortsätter skörda segrar hemma – vann med 6-1 mot Lidköping Linköping vann toppmötet mot Berg med 12-2