Foto: Per Wiklund
VM 2021 (Damer)

22-åringen är redo för en större VM-roll

ANNONS

Lisa Carlsson debuterade i förra VM men satt mest på bänken då, nu är hon redo för att ta en mycket större roll.

Täbys Lisa Carlsson var en av två spelare som var på plats på pressträffen tidigare idag när förbundskapten Åsa “Kotten” Karlsson presenterade truppen till hemma-VM i Uppsala som drar igång om 29 dagar. Carlsson debuterade 2019 i Neuchatel-VM och Innebandymagazinet fick en pratstund med henne om förväntningarna inför hennes andra VM.    

– 2019 var jag debutant och fick se och lära. Nu är jag en av de mer rutinerade spelarna med mer erfarenhet. Jag ska spela mitt spel ute på banan och visa vägen. 

Hur säker var du på att du skulle bli uttagen den här gången?

– Man kan aldrig vara säker. Det handlar om att prestera och göra bra prestationer. Jag har haft en bra dialog med ”Kotten” under säsongsinledningen och pratat om att jag måste fortsätta prestera. Det tycker hon att jag har gjort så därför är jag uttagen. 

I Neuchatel blev det inte så mycket speltid för Täbybacken som bara fick starta i en gruppspelsmatch och hoppa in ett par till.

Tror du att du kan få en större roll nu jämfört med 2019?

– Jo, det tror jag nog. Det hoppas jag också. Ser jag till att göra bra prestationer som jag tidigare nämnde och bidra med det jag kan så finns det så klart en möjlighet att få en större roll, och det tror jag kanske att jag kommer få också. 

Jag såg dig spela första gången i SDF-SM, det är fem-sex år sedan nu. Redan då var du ju väldigt framträdande. Hur skulle du beskriva din utveckling sedan dess?

– Oj, svår fråga! Jag har framför allt utvecklat mitt fysiska spel mycket. Blivit bättre tränad, snabbare och det gör att jag vinner fler dueller på banan. Samtidigt som jag försökt bibehålla att vara duktig på att vara lugn med bollen och hitta kreativa lösningar, och göra medspelarna bättre. Jag har blivit bättre på alla delar i spelet men framför allt min fysik. 

När du tittar på Sveriges trupp i sin helhet nu då, vad ser du för skillnader jämfört med truppen 2019?

– Det är tio debutanter, det är ju fler än 2019. Det har försvunnit spelare med mycket rutin. Samtidigt som de som är uttagna nu är hungriga och vill ta plats, vill ta för sig. Alla är extremt bra spelare på varje position. En riktigt bra trupp som ska kunna spela hem ett guld till Sverige.


TV: Damlandslagets 5 snyggaste mål från EFT

En försmak på vad som väntar i VM!

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: