Holmsund City förlorade mot RIG Umeå

Stark seger för RIG Umeå i toppmatchen mot Holmsund City

Det var två topplag som möttes i division 1 Norrland herr på tisdagen. Och det slutade med seger för bortalaget RIG Umeå, som besegrade Holmsund City med 4-3 (0-0, 3-1, 1-2).

RIG Umeås tränare John Edström om matchen:

– En tuff och jämn match. Vi har mycket boll, men skapar för lite med tanke på de stora bollinnehavet. Holmsund gör det bra defensivt och är giftiga när de får sina lägen, framförallt i power-play. En jämn match som jag ändå tycker vi vinner rättvist.

Det här innebär att RIG Umeå nu har sju segrar i följd.

Första perioden blev mållös. RIG Umeå dominerade i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.13 genom Arvid Äse, och gick upp till 0-2 innan Holmsund City svarade.

Innan perioden var över hade RIG Umeå ryckt åt sig ledningen med 1-3. RIG Umeå ökade ledningen till 1-4 genom Wilmer Entall efter 2.14 i tredje perioden.

Joakim Hagenmalm och Christoffer Sjöström reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 3-4 kom inte Holmsund City.

Noterbart är att RIG Umeås Arvid Äse stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här betyder att Holmsund City ligger kvar på tredje plats i tabellen, och RIG Umeå på andra plats.

I nästa match, lördag 6 november, har Holmsund City IBF Dalen borta i Umeå Energi Arena 13.00, medan RIG Umeå spelar borta mot Bollnäs 15.30.

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan IBF Falun Utveckling vände till seger mot RIG Umeå Ny tung förlust för RIG Umeå – som tvingas lämna serien Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien