Thorengruppen-Karlstad 11-3 (semifinal)
Svenska Cupen

TV: Thorengruppen klara för final i Svensk Cupen

ANNONS

Storfavoriten krossade Karlstad i semifinalen med totalt 21-3 på två matcher. Se highlights! (Bilder: Aftonbladet TV)

Första semifinalmatchen vann Thorengruppen med 0-10 på bortaplan mot Karlstad. I returen blev det en ny storseger, 11-3, men där värmländskorna stod upp bra i andra perioden som slutade 3-2.

Citatet:  ”Vi hade en lite skakig andraperiod och vi snackade om det i periodpausen, och vi höjde oss i tredje. Det ska vi ta med oss” - Thorengruppens Nellie Öhgren i Aftonbladet TV.

Nellie Öhgren stod för ett hattrick i matchen, med tre raka mål i tredje perioden när Thorengruppen gick från 7-3 till 10-3.

Det börjar bli tjatigt, men Umeålagets galna svit med tvåsiffriga vinster håller i sig. Nu har man vunnit (samtliga) 13 matcher den här säsongen med tvåsiffrigt antal gjorda mål.

På onsdag möts Pixbo Wallenstam och Endre i den andra semifinalen, där det just nu är fördel Pixbo som vann första ronden i ICA Maxi Arena. Skulle Pixbo gå vidare så blir Svenska Cupen-finalen en repris på vårens SM-final. Dessutom spelas även denna final i Gavlehovshallen i Gävle.

Foto: Tomas Brandt Wangel

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: