Foto: Roland Osbeck
Allsvenskan östra

40-åringens succé fortsätter i Damallsvenskan

ANNONS

För två veckor sedan uppmärksammade Innebandymagazinet att den före detta SM- och VM-guldmedaljören Helena Lundqvist gjort comeback i Allsvenskan med Telge efter att ha dragit sig tillbaka från elitinnebandyn för...

För två veckor sedan uppmärksammade Innebandymagazinet att den före detta SM- och VM-guldmedaljören Helena Lundqvist gjort comeback i Allsvenskan med Telge efter att ha dragit sig tillbaka från elitinnebandyn för 7 år sedan. 

40-åringen har flera poängrekord på sitt CV och hon är en av landets största poängmaskiner genom tiderna i Svenska Superligan. För två veckor sedan spelade hon en avgörande roll när hon gjorde fem poäng i den tidiga seriefinalen mot Storvreta.

- Jag och Viktor Matsenius (tränare i Telge) har hållit kontakten sedan jag spelade i Storvreta. Han hörde helt enkelt av sig och frågade om jag inte kunde köra några matcher med Telge. Han känner mig väl och vet vad han skall trycka på för knappar för att få igång mig, sa Lundqvist då till Innebandymagazinet om beslutet att göra comeback.

Huruvida det skulle bli en fortsättning i Telge eller om det bara var en engångsföreteelse ville inte Lundqvist gå in på då utan hon svarade lite gåtfullt:

–  Vi tar en dag i taget. Jag är tränare för två lag här i Falun och har lite svårt att få ihop pusslet med att åka till Stockholm så mycket, men vi får se vad som händer, någon liten Cliffhanger måste man väl få ha.

I helgen så fanns Lundqvist med när Telge mötte IBF Borlänge och precis som förra gången spelade hon en avgörande roll med sex mål och en assist när Telge vann med hela 19-4.Totalt har hon nu alltså gjort 12 poäng på två matcher och ligger trea i seriens poängliga.

Telge leder Allsvenskan Östra på maximala 15 poäng efter fem omgångar. De två bästa lagen i serien går vidare till SSL-kval och för LT.se berättar Lundqvist att hon kommer fortsätta spela men att en sedan länge planerad utlandsresa kommer göra att hon missar flera matcher men att hon kommer vara tillbaka i januari och siktar på ett kval. säger Lundqvist till tidningen. 

 - Ett kval fram i vår vore ju jättekul. Sedan har jag en spelstil där det blir väldigt fysiskt och jag måste springa rätt in i situationer för att jag ska bidra. Så vi får se om kroppen håller, det är klart att den inte tål lika mycket som förut.


Highlights: Storvreta-Telge 4-11

Se alla målen från Lundqvist comebackmatch

Tränaren Matsenius är såklart oerhört glad över att han lyckats få in 40-åringen i laget och han betonar för tidningen hur viktig värvningen är Telge.

– Vi har ett ungt lag, många har inte ens fyllt 18. Så det finns massor de kan lära sig av henne, både innebandymässigt och i hennes sätt att vara. Det är bara att kolla i dag, när vi leder med 19-4 täcker hon två-tre skott på raken. Både genom ord och handling visar hon de yngre tjejerna hur man gör för att bli bäst.   

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: