REKORD
”Dröm stort” står det passande nog på banderollen.
Foto: Erik Junsten
Landet runt

Nytt svenskt rekord - vann med 69-0: "Helt galet"

ANNONS

Division 2-matchen skrivs in i historieböckerna: "Satte mig på läktaren och tittade på fotboll istället"

För sex år sedan vann Skår IBK mot Somalia SK med 66-0. Då var det rekordet för största vinst och målrikaste match i en svensk seriematch i innebandy. Idag slogs de rekorden.

I Arena Grosvad gästades Finspång IBK av IBK Succé i Herr2an, men det blev allt annat än succé för gästerna. Finspång vann med 69-0.
– Vi kikade på det efter första perioden (då vid ställningen 24-0), vi trodde att rekordet låg någonstans över 60, så vi sa att det var det enda vi hade att sikta mot med tanke på hur matchbilden såg ut. Det blev en del mål, säger tränaren Erik Junsten till Innebandymagazinet.

Hur såg matchbilden ut? Enligt statistiken fick de inte till ett enda skott…
– Jag vet inte, de slängde upp bollen några gånger. Jag vet inte om man ska räkna det som skott eller inte. Någon chans hade de kanske så målvakten fick kanske rädda ett skott i alla fall, på sin höjd.

Matchen måste ha pågått länge med så många avblåsningar?
– Ja, jag tittade inte på klockan på slutet. Jag är Liverpool-supporter och eftersom det inte var så spännande så satte jag mig på läktaren och tittade på fotboll istället. Vi är fyra ledare i båset och normalt sett för jag statistik, men i den här matchen kändes det inte så viktigt. Det skulle inte vara så talande för övrig statistik som vi har.

TV: Se alla 69 mål (snabbspolning)

Har du varit med om något liknande tidigare?
– Nej, det har jag inte. Inte ens när man spelade som junior så blev det sådana här siffror, det är galet. Vi sa innan att vi skulle försöka slå de siffrorna som våra serierivaler KFUM Norrköping vann med i första matchen, då blev det 33-1. Så det slog vi ju med råge.

De verkar inte ha haft så stor trupp? Sju utespelare plus målvakt.
– Nej, de har haft ett samarbete med Ledberg under föregående år men nu stod de där med rätt lite folk. Till och med deras tränare (56-årige Urban Nilsson) fick hoppa in och spela, honom har jag själv haft som tränare för 25 år sedan, så det var lite speciellt att se sin gamla tränare på planen.

“Killarna fick trampa cykel för att hålla igång benen i alla fall”, säger tränaren Erik Junsten.

Den här artikeln handlar om: