Holmsund City vann mot IBK Luleå

IBK Luleå föll efter dålig start mot Holmsund City

Holmsund City tog greppet om hemmamatchen mot IBK Luleå i division 1 Norrland herr i första perioden, och ledde med 5-2 i paus. Trots en uppryckning av IBK Luleå vann Holmsund City matchen med 9-7 (5-2, 2-3, 2-2).

– Vi kom inte riktigt in i matchen första mot ett bra Holmsund, vi gjorde lite för enkla misstag under första som Holmsund straffade oss hårt för. Under de andra två perioderna korrigerade vi det och var värda poäng idag, kommenterade IBK Luleås tränare Pär Johansson.

Holmsund City dominerade första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.23 genom Filip Bernhardtson, och gick upp till 2-0. IBK Luleå kom tillbaka och kvitterade.

Innan perioden var över hade Holmsund City dock ryckt åt sig ledningen med 5-2. Holmsund City ökade ledningen till 6-2 genom Viktor Rosenqvist efter 0.33 i andra perioden.

IBK Luleå reducerade dock till 6-3 genom Albin Grenholm tidigt i och gav visst liv till matchen igen.

Efter 6.13 ökade Holmsund City på till 7-3 genom Viktor Rosenqvist.

IBK Luleå gjorde både 7-4 och 7-5 genom Jonatan Lindh och Albin Grenholm efter 19.59. IBK Luleå gjorde 7-6 genom självmål efter 5.58 i tredje perioden.

Holmsund City tog ledningen med 8-6 genom Peder Bodén efter 12.22 och tog ett rejält grepp om matchen.

IBK Luleå gjorde 8-7 genom Albin Grenholm efter 12.32.

Holmsund City kunde dock avgöra till 9-7 med 15 sekunder kvar av matchen genom Filip Bernhardtson.

Noterbart är attAlbin Grenholm gjorde fyra mål för IBK Luleå och spelade dessutom fram till ett mål. Dessutom att Holmsund Citys Filip Bernhardtson gjorde tre mål och totalt fem poäng.

För Holmsund City gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan IBK Luleå är på sjätte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är tisdag 26 oktober. Då möter Holmsund City RIG Umeå i Storsjöhallen 19.45. IBK Luleå tar sig an Wibax borta 19.30.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv IBK Luleå utklassade Kiruna AIF på hemmaplan IBK Luleå vann borta mot Thorengruppen 2 IBK Luleå tog bortaseger mot Bergnäset