Extra
Allsvenskan norra

Bele Barkarby-spelare dömd till flera matchers avstängning

ANNONS

En situation i den allsvenska matchen mellan Bele Barkarby och Visby har anmälts och nu har JN meddelat sitt beslut.

Igår meddelade Juridiska Nämnde två beslut från inkomna anmälningar mot Storvretas Viktor Klintsten och Bele Barkarbys Philip Blyberg. Storvretamålvakten fick ingen ytterligare bestraffning än den automatiska avstängningen på en match, som han avtjänat. Medan Blyberg stängdes av i fyra matcher. 

Innebandymagazinet har tagit del av domen mot Blyberg och i den står det bland annat så här:

“De (matchdomarna) har i efterhand sett situationen och då bedömt den annorlunda mot vad som skedde under matchen då händelsen renderade en två minuters utvisning för Blyberg,”

“Enligt anmälan och den åberopade videosekvensen menar domarna har Blyberg efter att ha slagit en passning stannat av i passningsrörelsen för att därefter när motståndaren kommer i hans direkta närhet göra en ny avsiktlig rörelse med klubban som träffar motståndaren i ansiktet. Motståndaren blir liggandes på golvet en stund men kan spelare vidare i bytet efteråt.”

Blyberg har genom sitt ombud anfört följande om situationen:

“Blyberg uppger att motståndaren kommer in i situationen med ett kraftigt slag och en låg kroppsställning och att i samband med att Blyberg träffas av motståndarens vänsterarm så är Blyberg på väg att tappa balansen varvid armarna i den bakåtlutande rörelsen automatiskt åker upp. Det var till följd av denna oavsiktliga rörelse som Blybergs klubba träffade motståndaren.”

Juridiska Nämndens bedömning:

“JN menar att det av den åberopade videon framgår att den anmälda rörelsen mer förefaller vara en medveten rörelse med klubban än följden av en obalans.”

"JN ser allvarligt på utövande av våld med klubban mot någons huvud även om det i detta fall inte verkar ha
föranlett någon påvisad skada."

“JN finner därmed att Philip Blyberg gjort sig skyldig till våld enligt 14 kap 2 § 8 punkten Riksidrottsförbundets stadgar.”



JN anser att handlandet inneburit en uppenbar skaderisk och att straffvärdet för förseelsen motsvarar bestraffning i form av avstängning under en tid motsvarande fyra (4) matcher, beräknat på det lag som han deltog i vid anmälningstillfället.”

Se situationen med Blyberg i klippet ovan och situationen med Klinsten i klippet nedan.


Se Viktor Klintstens matchstraff

Situationen mellan Klinsten och Sankell

 

 

  

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: