#ibsilly-nytt
Foto: Bosse Grängsjö
Superligan

SSL-spelaren slutar efter 4 omgångar

ANNONS

SSL-nykomlingarna Hagunda har drabbats av ett spelaravhopp men han lämnar inte laget. .

33-årige Jakob Arvidsson anslöt till Hagunda för tre år sedan efter två säsonger i SSL med Thorengruppen. Arvidsson blev snabbt en värdefull spelare för Uppsalalaget i jakten på SSL-platsen och förra säsongen spelade han en avgörande roll när laget tog klivet upp.   

- Efter en kort sejour i Schweiz under hösten 2020 återkom han till Uppsala och gjorde comeback i Hagunda när laget hade sin djupaste svacka och var närmare nedflyttning till division 1 än kval till SSL. Jakob spelade fantastiskt bra i sin återkomst och var en av anledningarna till att laget lyfte igen, skriver Hagunda på sin hemsida

Men fyra matcher in i Hagundas historiska SSL-säsong så har Arvidsson bestämt sig för att sluta som spelare och istället sadla om till assisterande tränare. Där ska han komplettera den nuvarande tränartrion med Magnus Adolfsson i spetsen. Hans nya roll blir att ansvara för tre huvuduppdrag. Ledad vissa träningar, scouta motståndare och vara en "players coach". 

- Det har gått fort på ett sätt samtidigt som det har varit en process på flera år i huvudet. På senaste tiden har coachtanken kommit allt närmare av lite olika anledningar. Och efter en bra dialog med huvudtränaren Magnus Adolfsson hittade vi en roll som vi tror passar mig bra, säger Jakob och fortsätter:

- Ska man koka ner det till en mening eller två så handlar det egentligen om att jag vill maximera mitt bidrag och min energi till laget. Och som det känns nu tror både jag och Mange att det sker bäst i en ledarroll.

Arvidsson har redan påbörjat sin nya roll och han kommer in i hetluften direkt då Djurgården väntar på lördag i ett hett nykomlingsmöte. 

- Vi slet på riktigt bra förra veckan med fokus på full fart och fysik. Nu blir det att förbereda oss maximalt inför DIF på lördag. Det är ju en viktig match för oss - lite av en "titelmatch", så det kommer bli en väldigt inspirerande träningsvecka!


Highlights: Hagunda-Jönköping 3-4

Se alla målen från det senaste SSL-mötet

Den här artikeln handlar om: