Foto: RG Foto-Media
Allsvenskan norra

Nykvarnspelaren om lagets inledning

ANNONS

Simon Westgärds är en av sex spelare som värvats från SSL för att skjuta upp sin moderklubb till Svenska Superligan.

Efter trå år på RIG Umeå valde Nykvarnsprodukten Simon Westgärds att gå till Växjö Vipers i SSL. Där spelade han i två säsonger och gjorde totalt 12 poäng innan han bestämde sig för att flytta hem igen till Nykvarn för att vara med i deras stjärnbygge av gamla hemvändare från SSL med målet att skjuta upp moderklubben till SSL.

Efter fyra omgångar är Nykvarn det enda laget i norra allsvenskan som tagit full pott.   

-  Jag tycker vi har börjat säsongen starkt! Vi har gått rent de fyra första matcherna, så vi har fått en bra start som vi kan bygga vidare på. Jag tycker framförallt att vi har visat på ett bra och stabilt försvarsspel som vi känner oss trygga i. Offensivt har vi mycket mer i oss än vad vi har visat. Men med den bredden och spetsen vi har offensivt i våran trupp så kommer vi bara bli bättre och bättre ju längre säsongen går.

21-årigen är ett av sex nyförvärv från SSL där Hampus Ahrén och Valdemar Ahlroth är de största stjärnvärvningarna. Westgärds har för närvarande gjort ett mål och en assist så här långt.  

- Jag tycker de har känts bra inledningsvis. Trivs superbra i laget och spelar med väldigt duktiga spelare som underlättar väldigt mycket för mig.

Vilket resultat i serien har du reagerat mest på så här långt? 

Bele Barkabys vinst över Visby med 4-2. Jag har inte sett något av lagen spela i år men på förhand känns det som att Visby var favoriter i den matchen.

I helgen är det spelledigt i förbundsserierna då det är en internationell helg där Sveriges alla fyra landslag spelar Euro Floorball Tour. U19 och Damlaget befinner sig i Finland och U19 och herrarna befinner sig nere i Tjeckien. Alla fyra landslags matcher sänds live via nätet. För Westgärds blir det lite speciellt att kolla på herrlandslaget då hans lagkamrat Hampus Ahrén är uttagen i truppen.  

- Jag kommer nog kolla på alla Sveriges herrmatcher i helgen om jag hinner. Kommer även följa alla  andra lagens resultat. Men framförallt kommer jag kolla så att Hampus sköter sig, skratt. 

Tjeckien är regerande mästare i U19-herr och Finland är mästare i U19-dam och även herrmästare. Det är bara på damsidan som Sverige är regerande mästare. Varför tror du att det har blivit så? 

- Vet inte riktigt men tycker de känns som att både Finland och Tjeckien fått ihop sina lag på ett bra sätt de senaste åren. De känns samspelta och kör på som lagmaskiner. Jag tycker fortfarande Sverige har de bästa lagen på pappret både på dam- och herrsidan. Så får Sverige ihop sina lag på ett bra sätt så ser jag de som favoriter till att ta guld i både U19 och med A-landslaget i de kommande mästerskapen.


TV: Galet iskall straff av Tyresö Trollbäckens 14-åring

Kolla in Tyresö Trollbäckens Elton Gafvelins iskalla straff när han kvitterar P07-matchen mot Tullinge.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: