Foto: Helmuth Subiabre
Superligan

Bra start för Warberg trots bra motstånd inledningsvis

ANNONS

Warbergsstjärnan Andrea Envall ger sin syn på hur lagets inledning har varit så här långt i SSL.

Warbergs damer är inne på sin sjätte säsong i Svenska Superligan och man väntar fortfarande på att få spela sitt första slutspel någonsin. När Innebandymagazinet utmanade alla SSL-lag inför säsongen så påstod vi att det inte kommer bli något slutspel i år heller vi trodde till och med att de skulle åka ut med buller och bång. Men efter ett tufft spelschema så ligger man just nu på den sista slutspelsplatsen efter fem spelade omgångar.   

- Vi har blandat och gett lite nu i inledningen prestationsmässigt, jag tycker vi är ett av lagen med tuffast inledning i form av motstånd, så att vi har sju poäng efter dessa matcher är ändå en godkänd start. Sen att det läckt i baken lite mycket i två av matcherna är väl inte assnyggt på målskillnaden, men starkt av oss att vända den trenden till två segrar istället, säger Andrea Envall till Innebandymagazinet. 

Täby (3-4 sd), Thorengruppen (3-13), Pixbo Wallenstam (3-13), Mora (3-2) och Sirius (4-3) är lagen som hallänningarna mött så här långt. Mycket av Warbergs offensiv står Envall och radarpartnern Sandra Hawerman för. Mot Mora så gjorde Envall ett hattrick och i matchen efter mot Sirius var det Hawermans tur att göra samma sak. Totalt har Envall gjort fem mål och tre assist.   

- Jag tycker min inledning har varit ganska stabil, inte världens skönlir från min sida, men jag tycker jag ger mycket vad som kan förväntas av mig. Kan absolut slarva mindre med bollen och spela med mindre risk, det jobbar jag med!

Vilket resultat i serien har du reagerat mest på så här långt?

- Det är väl att Thorengruppen vunnit tvåsiffrigt varje match hittills, man vet ju att de är jävligt bra, men trodde ändå något av lagen de mött hittills kunde stängt ner dem lite bättre. Och Falun trodde jag skulle ha fler poäng på dessa matcher, men de kommer nog igång snart!

I helgen är det spelledigt i förbundsserierna då det är en internationell helg där Sveriges alla fyra landslag spelar Euro Floorball Tour. U19 och Damlaget befinner sig i Finland och U19 och herrarna befinner sig nere i Tjeckien. Alla fyra landslags matcher sänds live via nätet.

- Självklart kommer jag följa min radarpartner Sandra Hawerman som gör debut, det får jag inte missa! Får ha kontakt med henne ifall hon ska starta någon speciell match  iså fall prioriterar jag den matchen. Ska bli superkul att se henne göra landskampsdebut! Hon kommer göra succé.

Tjeckien är regerande mästare i U19-herr och Finland är mästare i U19-dam och även herrmästare. Det är bara på damsidan som Sverige är regerande mästare. Varför tror du att det har blivit så? 

- Kotten (Sveriges förbundskapten för damerna) kan nog vara en bidragande faktor, hon är väldigt kunnig och ser verkligen hur olika spelare kan matcha ihop och göra varandra bättre. Men även för att svenskasuperligan dam är jävligt bra, finns väl en anledning till att Finlands hela förstafemman spelar i Sverige tänker jag!


Drömanfallet i Herr1an

Kolla in när Hovslätt leker innebandy

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: