Highlights: Tjeckien-Sverige 5-8 (U19 Herr)

Se alla målen från EFT-matchen mellan Tjeckien och Sverige som slutade 5-8.

Promotion: Se alla Sveriges matcher i Euro Floorball Tour på SportExpressen Play. Just nu 99 kr första månaden.

Noterbart från matchen:

Tjeckien startade bäst och tog ledningen med 3-0 innan Sverige lyckades få hål på en väldigt duktig Daniel Jukl i mål, i mitten av andra perioden. Men när väl första målet gjordes gick proppen ut för Sverige som vann andra perioden med 4-1 och tredje perioden med 4-2.

Detta var 27:e gången som Sverige mötte Tjeckien i U19-sammanhang och vi har vunnit 22, spelat lika en gång och förlorat fyra. Tjeckerna har dock varit bäst när det gällt som mest då första vinsten kom i bronsmatchen i VM 2015, andra vinsten i gruppen i VM 2019, tredje vinsten i VM-finalen 2019 och fjärde vinsten i VM-semifinalen 2021. Tar man en titt på de tio senaste mötena nationerna i mellan innan dagens match så hade Sverige vunnit 5, förlorat 4 och spelat lika en.

Tjeckiens målvakt Daniel Jukl hade mest att göra då han stod för 20 räddningar medan kollegan i det svenska målet David Henningsson bara behövde göra 8 ingripanden.

Matchens lirare blev i Tjeckien, Lukas Machacek och i Sverige, Emil Eriksson.

Sveriges två sista mål gjordes i öppen bur.

Melker Hemmingberg, Emil Eriksson och Ahmad Aldeeb leder den svenska poängligan efter två spelade matcher på 5 gjorda poäng. En poäng bakom en finländsk trio i toppen.

Rolig kuriosa: Av Sveriges 15 gjorda poäng stod tre Faluspelare för sju av dem. Melker Hemmingberg gjorde hattrick, August Bergkvist gjorde tre assist och Lukas Bemström gjorde ett mål.

Matchfakta: Tjeckien-Sverige 5-8 (2-0, 1-4, 2-4)

Första perioden

5.36: 1-0 Adam Zubek (Filip Smutny)

18.21 2-0 Jakub Faksa (Filip Smutny)

Andra perioden

9.51: 3-0 Martin Lezatka (Lukas Machacek)

14.14: 3-1 Melker Hemmingberg (Ahmad Aldeeb)

15.50: 3-2 Emil Eriksson (Noah Norlander)

17.05: 3-3 Melker Hemmingberg (August Bergkvist)

17.40 3-4 Emil Eriksson

Tredje perioden

6.25: 4-4 Lukas Machacek (Lukas Kafka)

9.57: 4-5 Lukas Bemström (Simon Hult)

17.13: 5-5 Filip Nerad (Vojtech Bilek)

18.42: 5-6 Melker Hemmingberg (August Bergkvist)

19.49: 5-7 Ahmad Aldeeb (Johannes Almholt)

19.55: 5-8 Emil Eriksson (August Bergkvist)

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)