Landslagshelgen
Foto: Helmuth Subiabre
Landslaget

Warbergsstjärnan siktar på en landslagsplats

ANNONS

Sandra Hawerman berättar om inledningen på säsongen och hennes tankar inför VM i Uppsala.

Promotion: Se alla Sveriges matcher i Euro Floorball Tour på SportExpressen Play. Just nu 99 kr första månaden.

Warberg har haft en tuff inledning på sin säsong med flera högklassiga motståndare i de första omgångarna av damernas SSL. Trots det har man tagit sju poäng efter fem omgångar och ligger på en åttonde plats.  

- Från början trodde jag att det skulle bli en väldigt tuff start med tanke på att vi skulle möta både Pixbo och Thorengruppen. Sedan har vi även mött Täby och Sirius men där har vi gjort två väldigt bra insatser som jag är väldigt nöjd över. Så starten har väl varit lite upp och ner, säger Sandra Hawerman till Innebandymagazinet.

När Innebandymagazinet utmanade alla SSL-lag inför säsongen så påstod vi att Warberg skulle åka ut med buller och bång efter en tuff silly season.  

- Det blev en trigger för oss och våra resultat är en boll tillbaka till er att ni har fel. Vi har slitit hårt hela sommaren med mycket nytt men vi har kommit tillsamman som ett lag och byggt en trygghet i vårt spel som gör att vi kan slå de lagen som vi ska slå.  

I den senaste matchen blev Hawerman matchhjälte med ett hattrick mot Sirius i 4-3 vinsten och totalt har hon gjort sex mål och tre assist och parkerar på en 13:e plats i poängligan.  

- Det är såklart att alltid kul att kunna bidra med poäng och det är min uppgift i laget. Så det känns bara bra att jag levererar det jag ska.

 

Produktionen i Warberg har väckt förbundskapten Åsa ”Kotten” Karlssons uppmärksamhet och i helgens VM-genrep i Euro Floorball Tour har Hawerman fått en plats. Men vad det är som fått Kotten att plocka ut just Warbergssnipern har huvudpersonen själv svårt att svara på.

- Det är en bra fråga som bara Kotten kan svara på. Jag har varit med lite till och från och står på gränsen men jag ska göra allt jag kan för att ta en plats i VM-truppen. Konkurrensen är stenhård men jag tror att jag kan skapa lite kaos med mitt presspel och min fart.

Vad har du för förväntningar inför din landslagsdebut?

- Det är en dröm som går i uppfyllelse att få göra landslagsdebut, det är riktigt stort så det ska bli kul men det är lite nervöst också så klart.

 

Vad tror du om dina chanser att ta en VM-plats?

- Jag tänker inte så mycket på det just nu. Min prio är att göra så bra som möjligt ifrån mig i helgen och sedan får jag utvärdera det och ta det därifrån.   


Highlights: Sirius-Warberg 3-4

Se alla målen från SSL-mötet

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: