Foto: Per Wiklund
Landslaget

Hedlund om chanserna att ta en VM-plats

ANNONS

Pixbomålvakten berättar om lagets inledning och han spekulerar om hans chanser att ta en VM-plats.

Promotion: Se alla Sveriges matcher i Euro Floorball Tour på SportExpressen Play. Just nu 99 kr första månaden.

Pixbo Wallenstam gjorde sin sämsta säsong på elva år ifjol när man missade slutspel. Så nu är man revanschsugna och ska se till så det bara var en plump i protokollet och inget annat. Men efter fyra omgångar har man bara spelat in sex poäng och man ligger precis över slutspelsstrecket.  

- Det har gått lite upp och ner skulle jag säga. Vi har gjort ett par riktigt starka prestationer framförallt i Svenska Cupen mot Mullsjö och Linköping. Men vi har även gjort ett par rejäla plumpar och inte fått någon riktig fullträff än. Vi har blandat och gett skulle jag säga, säger lagets målvakt Jon Hedlund till Innebandymagazinet.

Just nu ligger ni åtta i tabellen på sex poäng, vilket även tre andra lag också tagit. Med tanke på att ni missa slutspel förra året och ligger och fajtas kring strecket just nu. Hur bra är Pixbo denna säsong?

- Först skulle jag säga att tabellen inte är så rättvis för tillfället då det beror på vilka lag man har mött och så. Men hur bra vi är tror jag inte att vi vet själva än. Vi är i en process där vi behöver utvecklas både individuellt och som lag för att kunna utmana de stora. Vi har stor potential i laget men just idag kan vi inte slåss mot de stora lagen. Men med den utvecklingen som jag ser i laget så tror jag att vi kan utmana dem framåt vårkanten.

En spelare som utvecklats i rasande fart är förra säsongens nyförvärv Felix Lanver som leder poängligan på 12 gjorda poäng före tvåan på tio.

- Han har startat fantastiskt bra och jag hade stora förhoppningar på honom redan förra året när vi värvade honom. Han var bra redan då men i år har han verkligen presterat så bra som man vill att han ska göra. Han är en riktig poänggörare som går rakt på mål och försöker trycka in bollen varje läge han får. Jag är oerhört glad att det har lossnat för honom.

Kommer han hålla sig kvar i toppen resten av säsongen?

- Det tror jag, framförallt med tanke på den omgivningen han har just nu. Jag har svårt att se att de ska sluta göra poäng. Men om han kommer vara med och hugga i toppen eller inte återstår att se men jag tror att han kommer ligga kvar där.

I helgen ska Sveriges herrar spela EFT i Tjeckien vilket är landslagets genrep inför VM i december. Hedlund är en av två målvakter som är uttagna.

- Det är klart att jag vill spela VM och jag tycker att jag visat på de senaste samlingarna att jag är en av målvakterna som är med och krigar om en plats. Vi är tre målvakter som varit med på slutet och det är tuff konkurrens men är man uttagen till genrepet är det klart att man går för en plats.

Pixbomålvakten är inne på sin 12:e raka säsong som förstemålvakt i Superligan och Pixbo men han har inte fått så många chanser i landslaget genom åren.

- Jag har haft perioder där jag tycker att jag borde varit aktuell. Men jag tycker att jag haft lite oflyt där jag inte tajmat in att jag varit tillräckligt bra på rätt ställen. Men det är få platser att slåss om på målvaktssidan och jag vet att vissa förbundskaptener tycker att man ska ha stabilitet där och att de då väljer målvakter oavsett hur det går i seriespelet. Så det är svårt att slå sig in där men nu känner jag att jag varit med lite mer frekvent och att jag har en chans att ta en plats

Vad tror du om dina chanser att ta en av de två platserna till VM?

- Jag är optimistisk, jag är en av två som är med i genrepet och jag känner att jag har det i egna händer. Jag har gjort bra prestationer i serien och jag hoppas att jag visat tillräckligt för att få en plats i VM-truppen.

Varför ska Jon Hedlund vakta kassen i VM-finalen i Helsingfors?

- Ska jag stå i en VM-final så är det för att förbundskaptenerna tror att det är den största chansen vi har för att ta ett VM-guld. Anser de inte det ska jag inte spela. Utan står jag i finalen så är det för att jag är det bästa alternativet för laget. 


Highlights: Pixbo Wallenstam-Djurgården 5-4

Se alla målen från SSL-mötet.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: