Superallsvenskan
Foto: Roland Osbeck
Superallsvenskan

Tuff helg för topplagen - bara två fullpottare kvar

ANNONS

Innebandymagazinets nya unika bevakning av Damallsvenskan!

I Superallsvenskan kommer ni varje vecka kunna följa med i vad som sker i landets fyra olika damallsvenskor. Vi kommer ta fram en tabell med de bästa lagen, skriva om matcherna som sticker ut och slå samman alla poängligor i en. Nedan hittar ni Superallsvenskan efter fjärde omgången. 

Superallsvenskan: De tolv bästa lagen i alla serier sammanslaget   

Position - Lagnamn - Poängsnitt - Målskillnad

1. FBC Kalmarsund, 3,0 (+25)

2. Telge SIBK, 3,0 (+25)

3. IBK Göteborg, 2,75 (+15)

4. Västerås IBS, 2,50 (+7)

5. RIG Umeå IBF, 2,33 (+3)

6. IBK Dalen, 2,25 (+19)

7. Åkersberga IBF, 2,25 (+18)

8. Storvreta IBK, 2,25 (+11)

9. Västra Mälardalen IB, 2,25 (+7)

10. Tyresö Trollbäcken IBK, 2,25 (+4)

11. IBF Linköping, 2,25 (+4)

12. Lindås Rasta IBK, 2,0 (+10)

Omgång fyra var ingen bra omgång för topplagen då hela tre lag av fem som var fullpottade tappade poäng. Så nu är det bara Telge och Kalmarsund som tagit maximal poäng så här långt. Telge slog dessutom ett fullpottat lag då de körde över Storvreta i den tidiga seriefinalen. Vi har också äran att hälsa två nya lag välkomna till Superallsvenskan på Lindome och Skoghalls bekostnad. De två nya lagen är Tyresö Trollbäcken som gick direkt in på en tionde plats och IBF Linköping som ligger elva. Båda lagen har dock samma snitt och målskillnad men TT har gjort flera mål. Största raset står Storvreta för som gått från en tredje plats till en åttonde och deras raka motsats är överraskningslaget Västerås IBS som klättrat från en nionde plats till en fjärde.   

 

Uppseendeväckande resultat från senaste veckan 

 

IBF Linköping - Skoghalls IBK 3-2

Inför säsongen var Skoghalls storfavoriterna och IBF raka motsatsen efter att de inte spelat in ett enda poäng förra säsongen och låg sist när serien avbröts. Men östgötarna har öppnat starkt och efter helgens seger ligger man nu på en tredjeplats i västra serien på nio poäng, en poäng och placering före just Skoghall. Att värmlänningarna bara tagit 8 poäng får ses som en underprestation.   

FBC Katrineholm - Västra Mälardalen IB 4-3

Lika stor skräll som matchen ovan är detta resultat. Katrineholm har aldrig tidigare spelat i Allsvenskan samtidigt som Mälardalen alltid varit ett topplag och man var dessutom ett av de fem fullpottade lagen inför detta möte. Katrineholms alla mål gjordes av fd SSL-spelare i Sofia Haglund, Frida Eriksson och Angelica Högberg som gjorde två. 

Storvreta IBK - Telge SIBK 4-11

Upphypade Storvreta som har skyhöga förväntningar på sig efter två fantastiska silly season blev här helt överkörda av Telge. Men då ska det nämnas att Telge hade toppat upp laget med två nyförvärv i rutinerade Åsa Tjusberg och en av landets bästa poängmaskiner genom tiderna, Helena Lundqvist. Det tog cirka en minut innan 40-årige Lundqvist gjorde första målet och efter 60 minuter hade hon gjort 3+2. Den gamle svenska- och världsmästarinnan har fortfarande kvar "det". Men hon blev inte poängbäst utan det blev istället hennes kedjekamrat Therese Gustafsson som gjorde sex poäng. Gustafsson har nu gjort 11 poäng på två matcher och ligger tvåa i poängligan i öster. 

 

IBK Dalen - Örnsköldsvik IBK 7-8 sd

Ett perfekt resultat för de som gillar spänning i en serie då Örnsköldsvik nu tog ikapp lite på topplagen Dalen och RIG. Dalen hade en tremålsledning två gånger utan att kunna knyta ihop säcken. 3-0 blev till 3-3 och 6-3 efter 40 spelade minuter blev till 6-6 redan efter tre minuters spela i den sista perioden. I sudden passade Hanna Strandberg på att göra sitt  första poäng när hon spelade fram till Julia Olsson som fullbordade sitt hattrick. 

IBK Göteborg - Craftstaden IK Oskarshamn 4-3 sd

Göteborg var fullpottade innan denna match, som borde ha varit en lätt munsbit för göteborgarna då Craftstaden är ett förväntat bottenlag som bara hade tagit en poäng innan denna. Nyförvärvet Ebba Sporrong sköt hem bonuspoäng i alla fall så Göteborg undvek fiaskostämpeln. 


Poängligan

Position - Namn - Lag - Poäng - Poängsnitt

1. Therese Gustafsson, Telge, 5+6, 5,5ppm

2. Helena Lundqvist, Telge, 3+2, 5ppm

3. Moa Tschöp, Kalmarsund,  4+7, 3,67ppm

3. Matilda Sjödin, Kalmarsund, 2+8, 3,3ppm

4. Hanna Nordstrand, Åkersberga, 8+5, 3,25ppm

5. Hanna Kristoffersson, IBK Dalen, 5+8, 3,25ppm

6. Linnéa Nilsson, Rönnby Västerås, 1+2, 3ppm

7. Thea Löfborg, RIG Umeå, 6+2, 2,67ppm

8. Sofia Haglund, Katrineholm, 5+0, 2,5ppm

9. Angelica Högberg, Katrineholm, 3+4 2,33ppm

10. Nora Pettersson, Skoghall, 6+3, 2,25ppm




Highlights: Storvreta-Telge 4-11

Se alla målen från toppmötet

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: