Foto: Guldhedens IK
Herrtvåan

Återvänder till moderklubben efter 20 år

ANNONS

Han lämnade Guldhedens IK som 9-åring och i helgen gjorde han comeback som 29-åring med moderklubben i Herr2an Västsvenska.

Som 7-åring började Gustav Wermcrantz Forsström spela innebandy i Guldheden IK och han spelade i två säsonger innan han började spela hockey istället. Men i tonåren så kom han tillbaka till innebandyn igen där han spelat i flera olika Göteborgslag. Men i helgen så gjorde han comeback i sin moderklubb Guldheden, som spelar i Herr2an, igen efter att ha varit ute på vift i 20 år.  

- Jag är uppvuxen på Guldheden och bor där även nu så var inte mycket att tveka på när Fredrik "Carla" Carlstedt, som man lärt känna via coronavänliga padeln, hörde av sig och behövde lite lungor. Sen att man börja i föreningens fotbollsektion vid 5 års ålder samt innebandydelen 7-9 års ålder gjorde ju valet helt givet, säger Wermcrantz Forsström till Innebandymagazinet.

Du lämnade klubben som en lovande nioåring och kommer tillbaka som en frälsare 20 år senare. Vad har du sysslat med de två senaste decennierna?

- Det har varit en jäkla massa såklart men i innebandyväg blev de fortsatt spel från 12-16 års ålder sen uppehåll tills man var 20 år tror jag och sen dessa rullat på i IBK Torslanda, FBC Lerum och Mölndals IBF innan återföreningen i Guldheden var ett faktum. Annars så har de varit och är full rulle med inlineshockey, löpning, padel och en hjälpande hand i anrika Gårda BK i fotboll.

Den senaste innebandysäsongen som multisportaren körde var 20/21 med Mölndals IBF i Herr1an och där gjorde han ett kort gästspel för ett par månader sedan i en träningsmatch i en liten unik roll som blivit en viral-succé på sociala medier.

- Jag var lite ljumskskadad för några veckor sen, så ”Koppen” (tränare Mikael Lindqvist) frågade om jag ville dra line-upen likt mitt älskade Brynäs materialare gjorde inför ångestkvalet mot HV71 nu i våras.

´- Det var en klart rolig grej och den verkade ju ge lite effekt, 5-0 efter första perioden i just den träningsmatchen och efter det har de tre raka i serien. Gjorde ju en säsong där som dock blev avbruten på grund av coronan så därav ville Koppen ha med mig på line upen. Inte så jag bara blev uppraggad på avenyn mitt i natten, även om de låter nästan mer troligt.

Se det virala klippet nedan:


 

Det ryktas om att du bara gjort en träning med Guldheden innan du gick direkt in i förstafemman och körde ett byte som varade i 32 minuter?

- Ja det stämmer. Blev en fin back-2-basic-träning där i torsdags med 3 vs 3 småmålsspel sen rätt in i första i söndags. Efter 1-12 torsken i premiären kände väl laget att de inte fanns något att förlora med att sätta in min oortodoxa spelstil från start. 32 minuter stämmer också, då är vi bara 13 minuter från min vardag i korpen på 3x15 min, så hoppas på 60 raka några matcher i serien.

Guldheden såg länge ut att skrälla mot Lindås Rastas andralag som dessutom var förstärkta med Allsvenska spelaren Jacob Sagmeister. Matchen stod 4-4 men i slutet av tredje perioden gjorde Lindås ett ryckt till 6-4.

- Matchen idag var fruktansvärt kul vi hamnar i tidigt underläge 1-0 men vänder runt till 3-1-ledning i paus. Andra börjar gästerna återigen starkt och hämtar upp till 3-3 snabbt. Ett resultat som står sig perioden ut. Lindås gör 4-3 i upptakten av tredje men vi replikerar omgående genom hete Viktor Runemalms fjärde mål för aftonen. Efterföljande 5 minuter byts det chanser där vi har två i virket innan vi tvingas kapitulera till 4-5 på en blixtrande kontring. Matchen slutar 4-6 vilket är ett stort steg framåt gentemot premiären.

Konditionsfenomenet Wermcrantz Forsström blev utsedd till matchens lirare av sekretariatet trots att hans kedjekamrat gjorde alla fyra målen där endast ett assist kom från Wermcrantz Forsströms klubba. Vilket säger en del om nyförvärvets grovjobb i debuten. Guldheden står nu på två raka förluster i Västsvenska Herr2an och när Innebandymagazinet tippade serien inför säsongen så hade vi Guldheden sist. Men det var innan denna högklassiga värvning.  

- Än så länge har jag inte fog för att ändra Maggets tips även om jag vill. Blir lite extra löpband så man kan komma ner på under 1h och 19 min-tempo på halvmaran som man låg på i februari. Igår efter 20 minuter nonstop kände man att man inte orka trycka lika mycket i offensiven, så hemläxa på flåset om detta ska gå hela vägen med nytt kontrakt, för zorro och andra extraordinära handleder kan tyvärr inte jag bidra med. 

Du kanske även vill läsa:
H2: Saknade 12 (!) spelare i matchtruppen - vann ändå mot serieledarna
Plus H2: Saknade 12 (!) spelare i matchtruppen - vann ändå mot serieledarna
Tippar: Så går det för alla 148 lag i Herr2an 2021/22
Plus Tippar: Så går det för alla 148 lag i Herr2an 2021/22
Den här artikeln handlar om: