Wibax förlorade mot Timrå

Timrå utklassade Wibax på bortaplan

Timrå dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Wibax i division 1 Norrland herr med hela 11-4 (4-2, 2-1, 5-1).

Timrås tränare Tomas Lindström tyckte till om matchen:

– Vi gjorde mycket bra insats idag, vi höll ihop försvaret bra och gjorde det svårt för Wibax att skapa chanser. Samtidigt som vi pressade hårt på dem och var effektiva i våra avslut. Det var inget snack idag. Vi var det bättre laget och trenden vi har haft de senaste matcherna håller i sig. Nu väntar Luleå imorgon och även där krävs det en bra insats från vår sida för seger!

Timrå startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 1.35 slog Daniel Sjöblom till på pass av Oskar Lund.

Laget ökade ledningen till 0-2 snabbt. Efter 4.13 nätade Alexander Johansson framspelad av Erik Hjälm.

Efter 12.37 i första perioden nätade Isac Zerpe, på pass av Joel Grape Tjernström och reducerade åt Wibax.

Timrå ökade ledningen till 1-3 efter 13.44, genom Hampus Strömberg på pass av Daniel Sjöblom.

Laget ökade också ledningen till 1-4 efter 15.11, ännu en gång genom Hampus Strömberg framspelad av Jesper Brundin.

Wibax Isac Zerpe gjorde åter igen mål, 2-4 efter 19.21 framspelad av Joel Grape Tjernström.

Wibax reducerade dock till 3-4 genom Alvin Ahlqvist tidigt i andra perioden och gav visst liv till matchen igen.

Timrå gjorde dock två snabba mål och gick från 3-4 till 3-6. Timrå dominerade i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 7.28 genom Alexander Johansson, och gick upp till 3-10 innan Wibax svarade.

Innan matchen var över hade Timrå gjort hela 4-11.

Timrås Daniel Sjöblom stod för tre poäng, varav två mål, Hampus Strömberg gjorde tre mål för, Erik Hjälm gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål, Oskar Lund hade fyra assists och Alexander Johansson gjorde fyra mål och totalt fem poäng. Dessutom att Joel Grape Tjernström hade tre assists och Isac Zerpe gjorde två mål och totalt tre poäng.

Det här betyder att Wibax nu ligger på sjunde plats i tabellen, och Timrå är på sjätte plats.

I nästa match, söndag 10 oktober, har Wibax Sundsvall FBC hemma i Norrmalmia Sporthall 14.00, medan Timrå spelar borta mot IBK Luleå 13.00.

Matchrapporter: Timrå tog hemmaseger mot Jemtland Timrå höll inte hela matchen borta mot Vattjom Linus Wallin i målform – Timrå vann mot Skellefteå Utv IBF Dalen ny serieledare efter seger mot Timrå Timrå vann efter avgörande i tredje perioden mot Härnösand