Superligan

Highlights: Västerås Rönnby-Thorengruppen 5-10

ANNONS

TV+TEXT: Rönnby bröt en av mästarnas sviter - men de tvåsiffriga vinsterna fortsätter för Thorengruppen!

Noterbart om matchen:

Västerås Rönnby tog kommandot och ledde med både 1-0 och 2-0 i första perioden, som man vann med 2-1. Rönnby lyckades därmed bryta Thorengruppens svit med att ha vunnit samtliga perioder inför den här matchen. Umeålaget är utmanade att vinna totalt 50 perioder i årets grundserie och siktar själva på att vinna minst 59 (75 procent).

Thorengruppen vann återigen med tvåsiffrigt, vilket man gjort i samtliga matcher den här säsongen. Nu är sviten uppe i elva raka matcher om man även räknar in Svenska Cupen och DM. Men det satt långt inne den här gången, det tionde målet gjordes av Emelie Wibron med bara 70 sekunder kvar av matchen.

Citatet: ”Lite klumpigt så råkade jag stuka båda fötterna lite halvt” - Thorengruppen hade många tillfällen då spelare blev liggande i plågor. Två gånger var det Maja Viström, och hon förklarade vad som hände i SportExpressen Play efter matchen.

Veera Kauppi blev poängbäst i matchen med fyra assists. Det gör att hon nu står på totalt 18 poäng (6+12) i serien, och leder assistligan. Men i poängligan är lagkamraten Sofia Joelsson strået vassare med 20 poäng (12+8). Kauppi är som bekant utmanad att göra 100 poäng den här säsongen, vilket kräver 3,85 poäng per match i snitt. Just nu snittar hon 3,60. Joelsson snittar 4,00 - ska hon nå den magiska gränsen först?


Bilder i artikeln: Per Wiklund/Tomas Brandt Wangel

Den här artikeln handlar om: