VM 2020 och 2021
Sveriges damlandslag är regerande världsmästare – herrarna jagar revansch efter två raka silver.
Foto: Per Wiklund
Internationellt

Glädjebeskedet: VM 2020 och 2021 blir av

ANNONS

Det som varit på gång en längre tid är nu helt officiellt.

Imorgon släpps publikrestriktionerna i svensk idrott, vilket innebär att det inte längre är något åskådartak i hallarna. Ett tecken på att vi är på rätt väg gällande pandemin och nu kommer ytterligare ett glädjebesked i samma anda.

Det är nu helt klart att VM 2020 (herrar) och 2021 (damer) kommer att spelas, meddelar IFF. Herrarnas VM skulle spelas förra året men blev framskjutet, men nu är det bestämt att det kommer spelas den 3-11 december i Finlands huvudstad Helsingborg, samtidigt som damernas mästerskap går av stapeln den 27-5 november och spelas i Uppsala.

Samtidigt så tvingas flera nationer tacka nej till medverkan. Australien och Japan kan inte delta i varken damernas eller herrarnas VM på grund av reserestriktioner. I dam-VM ersätts man av Thailand och Italien; i herrarnas mästerskap så blir det Estland och Filippinerna som får platserna.

För att delta i VM kommer man antingen behöva vara fullvaccinerad eller ha med sig ett negativt PCR-test. De som ej är fullvaccinerade måste testas var 72:e timma under mästerskapets gång. 


Highlights: Mullsjö-Kalmarsund 9-6

Säsongens mest underhållande match hittills spelades i Nyhemshallen där Mullsjö vann den svängiga tillställningen mot Kalmarsund.

Den här artikeln handlar om: