Tullinge vann mot Sätra

Tullinge vann mot Sätra – trots underläge

Inför sista perioden var Sätra i ledningen med 3-2 i Fleminghallen. Men Tullinge vände och vann. Till slut blev det 7-4 i matchen i Allsvenskan norra herr.

– En riktig laginsats lade grunden till segern, kryddat med några fina individuella insatser, och i tredje perioden spelar vi ut vilket resulterar i de många målen. Vi står emot gästernas försök att jämna ut genom spel sex mot fem under matchens fyra sista minuter, kommenterade Tullinges lagledare Urban Sandgren.

Det var första segern för Tullinge, efter 5-7 mot AIK i premiären.

Tullinge tog ledningen efter 12.18, genom Nisse Thomasson framspelad av Niklas Schüler.

Sätra kvitterade till 1-1 efter 12.53, genom Fredrik Björkman på pass av Simon Cederström.

Laget tog också ledningen efter 13.28, genom Simon Hessel.

Tullinge kvitterade till 2-2 efter 13.40, genom Pontus Sjöström på pass av Bilbo Morast.

Sätra tog ledningen på nytt efter 18.40, genom Sebastian Jonsson-Linderdahl framspelad av Tomas Halling.

Andra perioden blev mållös. Tullinge dominerade i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.56 genom Jacob Kauppinen, och gick upp till 5-3 innan Sätra svarade.

Innan matchen var över hade Tullinge gjort 7-4.

Snackisen var att Tullinges Pontus Sjöström gjorde tre mål.

Tullinge tar sig an Bele Barkarby i nästa match hemma lördag 2 oktober 17.30. Sätra möter Onyx borta söndag 3 oktober 16.00.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge Tullinge fortsätter vara svårslaget – tog sjätte segern i rad Två snabba mål gav Tullinge tre poäng mot Täby FC