Malmö-Endre 6-7
Foto: Magnus C Lydahl
Superligan

Highlights: Malmö-Endre 6-7

ANNONS

Endre gick upp i serieledning efter sin andra raka trea – Malmö kvar på noll poäng.

Noterbart från matchen: 

Oj, så viktig seger för Endre. Malmö är inget lag man städar av på bortaplan genom att bara ställa in skorna, så det här var en blytung vinst. Bruno Lundberg har fått en drömstart på sin sejour som Endre-tränare. Förra året inledde Endre med sju segrar – toppar man rent av det i år?

För andra säsongen i rad så startar Malmö med två raka nollpoängare. Ifjol dröjde det till omgång fyra innan första poängen kom och till omgång fem innan man fick ta sin första trea. Den tog man mot Lund – samma lag som man möter om fyra dagar! Malmö har slagit Lund de tre senaste mötena i tävlingssammanhang.

Malmö hade ett drömläge att gå upp till en 6-4-ledning när Cecilia Di Nardo fick chansen att slå en straff, men den räddades av Frida Görtz och efter det vände Endre matchen. Endres målvakt är van att rädda poäng åt laget och får absolut placeras in bland dagens matchvinnare.

Ellen Rasmussen var på väg att inleda säsongen lika svagt som hennes Malmö, då hon för ovanlighetens skull var på väg att starta med två raka poänglösa matcher. Därför blev hennes 6-7-mål med bara sex sekunder kvar att spela av matchen inte helt betydelselöst, för Rasmussen är en spelare som ska göra poäng. 

En som däremot gör poäng just nu är Isabelle Gerig. Den schweiziska stjärnvärvningen har hittat rätt direkt i sin nya omgivning, där hon spelar ihop med Ellen Bäckstedt och Elin Roos. Henne fyra mål idag innebär att hon toppade poängligan efter matchen med sina 5+1.

Vi säger också grattis till Endres 21-åring Malin Lindgren – ny från RIG Umeå – vars 2-1-mål var hennes första någonsin i SSL-sammanhang. 

Foto: Magnus C Lydahl

Matchfakta: Malmö-Endre 6-7  

Första perioden

04.59 0-1 Isabelle Gerig (Ellen Bäckstedt)

16.52 1-1 Rebecca Mårtensson (Madeleine Karlsson)

Andra perioden

01.06 1-2 Malin Lindgren (Erika Nilsson)

11.38 2-2 Maja Ekström (Cecilia Di Nardo)

14.17 3-2 Maja Ekström (Denisa Kotzurova)

15.41 3-3 Anna Jakobsson (Anna Moberg)

18.19 3-4 Isabelle Gerig (Ellen Bäckstedt)

18.56 4-4 Hanna Simonsson (Rebecca Mårtensson)

Tredje perioden

04.00 5-4 Madeleine Karlsson (Maja Mikaelsson)

08.25 5-5 Isabelle Gerig (Anna Jakobsson)

13.26 5-6 Isabelle Gerig (Ellen Bäckstedt)

19.49 5-7 Ellen Bäckstedt 

19.54 6-7 Ellen Rasmussen (Madeleine Karlsson)

Artikelfoto: Magnus C Lydahl

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

Den här artikeln handlar om: