Foto: Magnus C Lydahl och Per Wiklund
Svenska Superligan

Alla SSL-lags tankar inför söndagens premiärmatcher

ANNONS

I fredags smygstartade årets SSL-säsong och merparten av första omgångens matcher spelades igår. Men idag ska vi stänga första omgången med två herrmatcher och två dammatcher. Innebandymagazinet pratade med alla...

Se dagens SSL-matcher på SportExpressen Play

I fredags smygstartade årets SSL-säsong och merparten av första omgångens matcher spelades igår. Men idag ska vi stänga första omgången med två herrmatcher och två dammatcher. Innebandymagazinet pratade med alla lagen inför säsongsstarten för att höra deras tankar inför premiärmatchen.

Herrar

Söndag 16:30                  Växjö IBK - Mullsjö AIS

-  Det ska bli jätteroligt att möta dem direkt även om vi inte får göra det på hemmaplan eftersom vi varit tvungna att flytta matchen till Karlskrona. Det i sin tur kommer göra det extra roligt eftersom det är en större arena och med de befintliga restriktionerna får vi ta in mer publik där och jag tror att Karlskrona kommer göra ett grymt arrangemang, säger Växjös tränare Johan Schönbeck. 

- Det är ett klassiskt rivalmöte och det ska bli sjukt kul att möta dem direkt med full kraft. Det blir allt roliga bataljer mot Växjö och sjukt tight. Så det blir väldigt roligt att gå upp mot dem och testa sig direkt i premiären, säger Johan Kihlblom.                                    

Söndag 18:00                  IBK Dalen - Storvreta IBK

– Det är alltid stort att möta Storvreta, precis som vi har de varit starka över längre tid, resultatmässigt har de varit ännu starkare än oss. Det krävs alltid mycket när man möter dem. De kan både sätta fart i matcherna men också kontrollera matcherna. För oss har det viktigaste varit att försöka landa i det vi gör tillsammans, vi kan inte lösa alla världens problem till seriestart men till premiären ska det vara några saker som vi är extra bra, säger Dalentränaren Jonatan Brolin.

- Det blir en rolig match, det är alltid lite speciellt när det vankas premiär. Allt sitter inte och det ska det inte göra till 100% heller. Det kommer bli fart och fläkt, förra säsongen försökte Dalen stressa högt och gå rakt med bollen på mål och så där. Så det kommer nog bli en väldigt rolig match, säger Storvretatränaren Mika Kohonen.  

Damer

Söndag 12:30                  Endre IF - Nacka IBK  

– Det blir en tuff match mot Nacka, vi mötte dem i Svenska cupen så vi vet ungefär vad vi kommer möta, och de vet ungefär vad de kommer möta. Jag tror det blir tufft. Seriepremiärer är alltid seriepremiärer, det blir säkert fjärilar i magen och förhoppningsvis håller vi det i styr. Förhoppningsvis kan vi starta säsongen med ett W, säger Endres tränare Bruno Lundberg. 

- Vi gjorde en blek insats (4-6) i Svenska Cupen mot dem senast, vi släppte in tre mål på fem minuter i början på tredje och tappade matchen. Men jag tror att vi kan skaka dem i premiären om vi kan spela som vi gjorde i andra perioden senast. Spelar vi så i 60 minuter kommer vi göra det jobbigt för dem och kunna ta tre poäng, säger Nackas tränare Hampus Nordenström.                                               

Söndag 16:00                  Warberg IC - Täby FC IBK

- Det ska bli sjukt spännande och det brukar bli bra matcher mot Täby med mycket mål. Det är två bra lag som går för det. Så tror jag att det blir i år också och jag hoppas att vi kan göra något bra och dra längsta strået på vår hemmaplan. Jag ser verkligen fram emot den matchen, säger Warbergs tränare Kent Göransson.

- Warberg är ett bra lag som sliter och jobbar stenhårt och vi får inte släppa till något gratis alls. Det är väl det som är skillnaden i år mot förra att nu har vi några färre fixstjärnor. Då kunde vi släppa tre fyra mål men ändå ordna till det och det tror jag inte kommer att funka i år utan vi måste bli mycket tightare och rejäla med det vi håller på med, säger Täbytränaren Maimon Abdallah. 


Highlights: Hagunda-Linköping 8-7

Alla mål från nykomlingens historiska premiärseger - avgjorde med två sekunder kvar.

Den här artikeln handlar om: