PREMIÄROMGÅNGEN I SSL HERR
Superligan

TV: Nytt bortdömt mål som borde ha godkänts - "Tydligt inne"

ANNONS

Kommentatorerna om reprisbilderna: "Det kan inte bli tydligare"

I fredagens premiär mellan Sirius och Djurgården blev ett Siriusmål felaktigt bortdömt. Idag är det återigen en situation som väcker stor förvirring där domarna dömer bort ett mål.

Thorengruppens Axel Hjälm sköt ett skott på frislag i matchen mot Kalmarsund och på reprisbilderna ser man att bollen passerade mållinjen. Domaren Simon Broman stod bra placerad och visade först tecken för mål men ändrade sig därefter.

– Domaren står precis i en bra linje, säger han, och så säger han att stolpen står framför linjen. Och att den tar stolpe-stolpe och aldrig är över linjen. Men det är svårt för mig att se, säger Axel Hjälm i sändningen på SportExpressen Play.

– Det går väldigt snabbt, och reprisen visar tydligt vad som händer. Min samlade bedömning på planen var att hela bollen inte var över hela linjen, men reprisen visar tydligt att bollen var inne. Såklart väldigt tråkigt för oss i en i övrigt trevlig match att döma, säger domaren Simon Broman efter matchen till Innebandymagazinet.

Se situationen i klippet ovan. Den uppkom vid ställningen 4-0 till Kalmarsund och trots att Umeålaget inte spräckte nollan den gången så skulle man ändå komma ikapp till slut. Ställningen var 5-5 efter ordinarie speltid och extrapoängen tog Thorengruppen när Daniel Fernandez gjorde 5-6 50 sekunder in i förlängningen.

Du kanske även vill läsa: Highlights: Kalmarsund-Team Thorengruppen 5-6 SD Den här artikeln handlar om: