Sök
svenska cupen
Växjö i vitt slog ut Kalmarsund i cupen under tisdagen.
Foto. Anton Måård, FBC Kalmarsund
Svenska Cupen

Sammandrag från Svenska Cupen: Flera lag avancerade

Få full koll på Svenska Cupen: Gårdagens resultat och målskyttar, samt vad som stundar härnäst.

Herr  

Storvreta-Visby 6-8 e.förl. (6-7 vid full tid)

Det hade inte bjudits på några jätteskrällar i Svenska Cupen – fram till igår. Allsvenska Visby var piskade att vinna mot jätten Storvreta på bortaplan då man förlorade hemmamatchen med 5-10. 

Det var först i slutet av andra man tog ledningen för första gången i gårdagens match, när nyförvärvet Robin Markström gjorde 3-4, och efter en oavgjord (3-3) slutperiod så kunde en annan värvning – Gustav Johansson – avgöra för gotlänningarnas fördel och superskrällen var ett faktum.

Målskyttar Storvreta: Tobias Gustafsson (2), Otto Weidman, Andreas Stefansson, Filip Stenmark, Alexander Janols

Målskyttar Visby: Wilmer Viinamäki (3), Hugo Lindberg, Robin Markström, Gustav Johansson, Markus Jovic

Helsingborg-Warberg 10-5

Som tidigare nämnt har det varit få överraskningar i cupen hittills, men Warbergs 3-3-resultat hemma mot Helsingborg får placeras in i den kategorin. Hallänningarna kom därför med gott självförtroende till returen men det kanske försvann en aning efter första perioden, som Helsingborg vann med 4-1.

När lite mer än halva matchen var spelad hade skåningarna gått upp till 8-1 och trots en stark slutperiod av Warberg så blev det till slut hemmaseger och avancemang för Helsingborg.

Målskyttar Helsingborg: Max Wahlgren (3), Christoffer Andersson (2), Oliver Johansson, Linus Bergström, Jonathan Nilsson, Mattias Andersson, Oscar Johansson

Målskyttar Warberg: Mattias Kongstad (2), Nico Mutter, Sander Fauskanger, Joel Birgersson

Kalmarsund-Växsjö 5-4 e.förl. (5-3. vid full tid)

Växjö kom till gårdagens derby med en imponerande 7-3-vinst mot rivalen Kalmarsund, men när drygt halva matchen var spelad låg man under med 3-0. Växjö reducerade snabbt två gånger om innan Kevin Haglund utökade till 4-2 kort innan att perioden var över.

I tredje gjorde lagen varsitt mål vilket innebar att matchen slutade 5-3 och gick till förlängning. Där dröjde det bara 1 minut och 56 sekunder innan Samuel Folkesson/Algman gjorde det avgörande målet och sköt Växjö till kvartsfinal. Det innebar också att både ettan och trean från fjolårets grundserie i SSL var utslagna ur cupen.

Målskyttar Kalmarsund: Kevin Haglund, Tim Nyander, Tobias Lindström, Jesper Lindström

Målskyttar Växjö: Samuel Folkesson/Algman (2), Niklas Ramirez, Ludvig Öberg

Kommande matcher

Onsdag 18.30: Dalen-Thorengruppen (0-1 i matcher) 

Onsdag 19.00: Linköping-Pixbo Wallenstam (0-1 i matcher)

Torsdag 19.00: Mullsjö-Jönköping (0-1 i matcher)

Så spelas kvartsfinalerna

Kvart 1: Sirius-Visby

Kvart 2: Linköping/Pixbo-Jönköping/Mullsjö

Kvart 3: Dalen/Team Thorengruppen-Falun

Kvart 4: Helsingborg-Växjö

Semi 1: Vinnare kvart 1 - Vinnare kvart 2

Semi 2: Vinnare kvart 3 - Vinnare kvart 4

Dam

Falun-Thorengruppen 3-10

Gårdagens mest intressanta match på förhand. Nu skulle Faluns stjärnbygge testas rejält för första gången efter att ha mött många på pappret jämbördiga lag på försäsongen och i cupen. 

Thorengruppen gjorde dock processen kort och visade för Falun att de kan komma behöva ha mer tid på sig för att leva upp till snacket om att de ska vara guldutmanare. 

Sofia Joelsson fortsatte med sin monsterform under cupen – hennes fem poäng igår innebär att hon gjort 23 stycken på de fyra första matcherna, även om man ska ha med sig att Thorengruppen inledde med tre matcher mot lag lägre ner i seriesystemet.

Målskyttar Falun: Lovisa Åström (2), Patricia Forsell

Målskyttar Thorengruppen: Sofia Joelsson (4), Emelie Wibron (2), Sandra Svärd, Nora Parkle, Clara Forssén, My Kippilä

Västerås Rönnby-Endre 4-5

Ett på förhand jämnt möte mellan två lag som vill utmana om guldet. Matchen var också speciell för Wilma Johansson som lämnat just Endre för Västerås Rönnby. 

När knappa 14 minuter var spelat uppstod det kanske ångerkänslor i Johanssons huvud, för då hade Endre gått upp i en 3-0-ledning, och även efter andra så hade gotländskorna en tremålsledning. Två sena mål av hemmalag spikade sedan slutresultatet till 4-5 vilket innebar att Endre avancerade till semifinalen.

Kommande matcher

Onsdag 19.00: Malmö-Pixbo Wallenstam

Onsdag 19.30: Karlstad-Sirius

Så spelas semifinalerna

Thorengruppen-Karlstad/Sirius

Endre-Malmö/Pixbo


TV: Magnus Fredriksson inför damernas SSL-säsong

"Thorengruppen favoriter och Pixbo är utmanarna även i år"

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten