SSL-KICKOFF: HERRAR
Foton: Idrottsfoto
SSL Herr-kickoff 2021/22

Plats 2: Storvreta - "Vi försöker fostra alla i den kulturen"

Mika Kohonen om nyförvärvet Andreas Stefansson: "Jag ser ingen begränsning för vad han kan göra"

IDAG: Innebandymagazinets SSL-kickoff! Nytt lag i fokus varje timme mellan klockan 08.00 och 21.00. Lagen presenteras i ordning efter experten Henrik Janssons tabelltips, nedifrån och upp. Plats 2: Storvreta.


Storvreta IBK

Bildades: 1989

Antal säsonger i högsta serien: 21

Debut i högsta serien: 2001/02

Arena: IFU Arena

SM-medaljer: 6 guld, 3 silver, 6 brons



Henrik Jansson om Storvreta: Storvreta tappar starka kulturbärare i Mattias Samuelsson och Henrik Stenberg, en klasspelare i Jimmie Pettersson, och nya stjärnskottet Hampus Ahrén. Värvningarna tycker jag är lite spretigare om man jämför med Falun. Jag är inte helt övertygad om att Andreas Stefansson kommer passa in i Storvretas spelsätt, och Otto Weidman är ett nyförvärv som man hade jublat mer över för två-tre år sedan, han har inte glänst lika mycket senaste två åren. Tittar man på forwardsuppsättningen så tycker jag att den är lite tunnare än den varit på många år. Trots det bör man vara näst bäst i Sverige fortfarande om man håller sig skadefria, så jag tippar dem tvåa i tabellen.


Snabbfrågor med assisterande tränaren Mika Kohonen

Hur ser du på årets trupp kontra förra säsongens?

- Vi har tappat mycket rutin i Matte Samuelsson som varit vår kapten i många år och Henke Stenberg med sex SM-guld och Jimmie Pettersson och så vidare. Så vi har absolut tappat lite det har vi, framförallt rutin. Men vi har fått in bra spelare också i Andreas Stefansson till exempel som snittar runt 40 mål, Kostov-Bredberg som offensiv back och Otto Weidman som håller landslagsklass. Vi är lite yngre men jag tror inte det kommer märkas så mycket på offensiven.

Vem av de yngre killarna kommer att kliva fram den här säsongen då?

- Det är svårt att säga någon enskild spelare utan vi har flera yngre lirare som tar steg framåt hela tiden så som Filip Eriksson, Otto Weidman och Liam Åström. Vi försöker hjälpa dem att ta ännu snabbare steg men jag tror att det handlar mer om kollektivet än enskilda spelare. Hur vi utvecklar vårt spel tillsammans kommer vara nyckeln till framgång.

Ni har tappat mycket rutin, vad kommer nya yngre Storvreta ha för identitet?

- Det kommer vara samma som alltid. Storvretakultuten är och förblir oavsett vilka spelare och ledare som kommer och går. Vi försöker fostra alla i den kulturen och vi värvar bara in spelare som vi tror passar in i den kulturen. Spelmässigt vill vi också spela på samma sätt som vi brukar och vi fortsätter bygga vidare på vår spelfilosofi. Vi är stolta över Storvretakultuten och det är något som vi strävar efter att behålla.

Ni känns lite baktunga kommande säsong med väldigt bra backar men inte lika vassa framåt. Tror du att ni mäktar med att göra över 200 mål för femte säsongen i rad?

- Det får vi se, det handlar om att ha en bra balans mellan försvaret och anfallet. Titlar vinner man oftast med ett bra försvar. Men jag tycker att vi totalt sett har ett väldigt offensivt lag alla positioner inräknade. Som jag var inne på innan så är vi ett yngre lag men det kommer fortfarande vara Storvreta så jag tror på att vi kommer lyckas med det.

Vilka är största favoriterna kommande säsong, Storvreta eller Falun?

- Jag bryr mig inte om det, vi ska vinna varje match där har vi vårt fokus. Hålla på att stämpla lag får media hålla på med, jag gillar våra odds mot alla lag. Det är titeln som vi ska spela om sedan får vi se vem som lyckas bäst när det gäller.


Andreas Stefansson gör inte 50 mål!

Innebandymagazinet ger alla SSL-lag en utmaning inför säsongen. Storvreta har tappat väldigt många offensiva spelare och den största stjärnvärvningen framåt är Andreas Stefansson. Han har en historia av att utlova hur många mål han ska göra på en säsong och han lyckades med målsättningen att göra 50 mål i sin premiärsäsong i SSL. Men enligt Maggets förutsägelse kommer han inte lyckas göra 50 mål i Storvreta kommande säsong.

Mika Kohonens reaktion på påståendet: 

- Hur många är det som lyckats med det egentligen de tio senaste åren? Det är inte så många. Jag tror att han kommer göra sitt och lite till i Storvreta men hur många det blir det vet jag inte. Jag ser ingen begränsning för vad han kan göra så om han kommer göra 40, 50 eller 60, det är helt upp till honom.    


Silly season

Klara in

Oskar Enquist, center (RIG Umeå)

Emrick Wiggur, back (RIG Umeå)

Otto Weidman, center (Jönköping)

Andreas Stefansson, forward (Pixbo)

Carl Kostov-Bredberg, back (Sirius)

Johannes Rönnmark, forward (egna leden)

Klara ut

Jimmie Pettersson, forward (Slutar)

Alexander Rudd, center (Ad Astra Sarnen, Schweiz)

Henrik Stenberg, forward (Slutar)

Mattias Samuelsson, back (Slutar)

Jacob Pettersson, målvakt (Sirius)

Hampus Ahrén, center (Nykvarn)

Melvin Alm, center/forward (Uppsala Teknologer)


Truppen - betyg på alla spelare

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: