SSL-KICKOFF: HERRAR
Foto: Per Wiklund
SSL Herr-kickoff 2021/22

Plats 6: Mullsjö - "I Mullsjö är det bara guld som gäller"

Utmaningen till Mullsjö: Att inte få en enda utvisning för fördröjande av spelet! "Den läxan fick vi lära oss förra säsongen på ett brutalt sätt"

IDAG: Innebandymagazinets SSL-kickoff! Nytt lag i fokus varje timme mellan klockan 08.00 och 21.00. Lagen presenteras i ordning efter experten Henrik Janssons tabelltips, nedifrån och upp. Plats 6: Mullsjö.


Mullsjö AIS

Bildades: 1989

Antal säsonger i högsta serien: 12

Debut i högsta serien: 2008/09

Arena: Nyhemshallen

SM-medaljer: 4 brons



Henrik Jansson om Mullsjö: Att få tillbaka Johan Kihlblom, som är flera fina erfarenheter rikare efter sina år i Fagerhult Habo, som huvudtränare känns klockrent. Men spelartruppen har försvagats en del. Bolltrollaren Jan Zaugg har försvunnit, likaså Joel Dagman, Gustav Johansson och Wille Knuthas. Mullsjö har varit det lag som närmast utmanat Falun och Storvreta i flera år, men nu känns det som Kalmarsund, Helsingborg och Växjö är minst lika heta utmanare bakom giganterna. MAIS ska dock definitivt sikta på semifinal även den här säsongen och med en riktig fullträff är det möjligt att nå den efterlängtade finalen.


Snabbfrågor med tränaren Johan Kihlblom

Förra säsongen skulle vara den säsong som Mullsjö utmanade de två giganterna Storvreta och Falun men istället var det Kalmarsund som slog sig in på en andra plats i tabellen. Varför fick inte Mullsjö det att lyfta?

- Mullsjö vann ju två semifinalmatcher sedan och Kalmarsund bara en, de fick ju inte chansen att vinna någon mer heller i och för sig, men jag tycker nog att Mullsjö var den stora utmanaren. Men vi nådde inte hela vägen mot Storvreta och det bygger på att vi inte nått tillräckligt långt som lag än utan vi behöver bli bättre. Men jag tycker att det var Mullsjö som pushade bäst i slutspelet och rubbade Storvreta medan Kalmarsund inte hade så mycket att sätta emot Falun. Men att vi var med och utmanade är vi inte nöjda med utan vi vill vinna.

Hur ska ni ta nästa steg för att nå er första final?

- Det handlar om att behålla stommen i truppen samtidigt som vi år för år lär oss saker för att bli bättre och bättre. Jag tycker att truppen tagit steg varje år också och förra säsongen släppte vi in minst mål av alla samtidigt som offensiven har stor utvecklingspotential. Så i år ska vi ta nästa kliv genom att fortsätta vara starka bakåt men bli ännu mer spetsiga framåt för att kunna slå ut nån av giganterna i semifinal.

När får vi se Mullsjö i Globen då? 

- Förhoppningsvis våren 2022. Är man verksam i Mullsjö är det bara guld som gäller. Det är det som vi jobbar för varje dag.

Hur mycket betyder det för ett lag som Mullsjö att publikrestriktionerna släpps om ett par veckor?

- Det betyder helt otroligt mycket. Vi är kända för vår publik och de betyder otroligt mycket för oss men även för hela imagen för Mullsjö som klubb. Sportsligt gick det bra utan dem förra säsongen men vi saknar drivet och passionen som de har och de står för en stor dragkraft i laget så det har varit tungt utan dem och det ska bli väldigt skönt att få tillbaka dem nu.      

Ni har värvat in tre nya spelare från lägre divisioner, är det någon av dem som imponerat på dig under försäsongen?

- Jag tycker att alla nya tagit för sig bra och kommit in bra i laget. Ska man titta rent spelmässigt så tycker jag att Alfred Sandström har imponerat väldigt mycket där vi testat honom på en ny position. Han har gått in och antagit den rollen utan några betänkligheter. Så det ska bli spännande att se vad han kan uträtta.


Ni ska inte få enda utvisning för fördröjande av spelet!

Innebandymagazinet ger alla SSL-lag en utmaning inför säsongen. Förra säsongen avslutades med att Simon Karlsson tog en utvisning för fördröjande av spelet i sudden death i den sjätte semifinalen. Karlsson slog bort bollen efter avblåsning varpå domarna visade ut honom och Storvreta kunde avgöra och säkra en 4-2-vinst i semifinalserien. Nu tror vi att Mullsjö har gjort sin läxa och att ingen spelare kommer åka ut för just fördröjande av spelet den här säsongen.

Johan Kihlbloms reaktion på påståendet: 

– (stort skratt) Det är korrekt. Den läxan fick vi lära oss förra säsongen på ett brutalt sätt så det kommer inte hända igen.

 

Silly season

Klara in

Johan Kihlblom, tränare (Fagerhult Habo)

Alfred Sandström, forward (RIG Umeå) 

Andreas Lindholm, forward (Helsingborg)

Eric Thompsson, back (Hovslätt IK)

Felix Karlsson, forward (Åby Oilers)

Klara ut

Gustav Johansson, center (Visby)

Jan Zaugg, forward (Köniz)

Joel Dagman, back (Fagerhult Habo)

Andreas Elf, tränare (klubb oklar)

Wille Knuthas, forward (Hovslätt)

Rikard Eriksson, center (Partille)

 

Truppen - betyg på alla spelare

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: