SSL-KICKOFF: HERRAR
Foto: Albin Skur
SSL Herr-kickoff 2021/22

Plats 4: Kalmarsund - "Det blir upp till bevis"

Tim Andersson Carlsson gjorde 49 poäng som rookie. I Kalmarsund utmanar vi honom att göra 50, lika många som den han ersätter - Marcus Johansson - gjorde förra säsongen.

IDAG: Innebandymagazinets SSL-kickoff! Nytt lag i fokus varje timme mellan klockan 08.00 och 21.00. Lagen presenteras i ordning efter experten Henrik Janssons tabelltips, nedifrån och upp. Plats 4: Kalmarsund.


FBC Kalmarsund

Bildades: 2011

Antal säsonger i högsta serien: 4

Debut i högsta serien: 2007/08

Arena: KIFAB Arena

SM-medaljer: 1 brons



Henrik Jansson om Kalmarsund: En klubb på frammarsch, men till hösten blir det några förändringar som gör att man kan få ha lite tålamod på kort sikt. Delvis ny tränarstab och utan backjätten Simon Nilsson och målkungen Marcus Johansson, två viktiga kulturbärare. Yngre stjärnskott bland nyförvärven som Tim Andersson Carlsson (Årets rookie förra säsongen i SSL) och Filip Langer gör dock att det ser ljust ut för framtiden. En ny topplacering för Kalmarsund finns det goda förutsättningar för och kanske kan man till och med nå en SM-final redan i den här säsongen.


Snabbfrågor med forwarden Kim Nilsson

Ni vann er sista match förra säsongen, gör ni det även den här säsongen? 

– (skratt) Det är klart att vi har tagit stora kliv framåt och blivit ett topplag, och haft en ganska snabb resa från Allsvenskan till att faktiskt vara med och tävla om titlar. Vi har såklart en målsättning och vision att fortsätta på den utvecklingskurvan. Vi kommer gå för det precis som alla andra och har skapat oss verktyg för att verkligen kunna vara med och konkurrera. Får vi ihop det så ska vi absolut kunna ta oss hela vägen.

Hur ser du på övriga lag i SSL i år, vilka tror du blir bättre och sämre?

– Jag tror att Storvreta och Falun kommer vara bra. Falun har fått behålla de flesta och fyllt på med mycket, så de blir tuffa igen. Storvreta är svårt att säga, de har tappat väldigt starka namn och kulturbärare så de har nog en tuffare uppgift att få ihop det. Vi har också tappat kulturbärare i ”Mackan” (Marcus Johansson) och ”Simpa” (Simon Nilsson) som varit viktiga för oss, men vi har fyllt på med kvalité. Mullsjö och Växjö är starka och alltid tuffa att möta. Helsingborg har också gjort det bra och blir spännande i år tror jag. 

Du och Tim Andersson Carlsson, världens bästa spelare och årets rookie, har matchats tillsammans på försäsongen. Är det tanken att ni ska spela ihop?

– Vi har testat lite olika grejer. I dagsläget vet jag inte 100 procent, Tim har varit skadad nu i två veckor också. Vi får se hur vi kommer matchas, framför allt nu i Svenska cupen mot Växjö. Där kommer vi väl sätta i alla fall 90 procent av hur femmorna ska se ut i början. Tim är väldigt duktig, i Fagerhult hade han en tydlig roll och hos oss får han en annan roll men jag är helt säker på att han kommer göra många mål när han kommer in i det. 


Tim Andersson Carlsson gör 50 poäng!

Innebandymagazinet ger alla SSL-lag en utmaning inför säsongen. Förra säsongen gjorde Tim Andersson Carlsson 49 poäng i Fagerhult och blev Årets rookie. Nu ses han, åtminstone utifrån sett, som ersättaren till Marcus Johansson i Kalmarsund. Johansson gjorde 50 poäng. Därmed blir just 50 poäng den givna utmaningen att ge Tim 2021/22.

Kim Nilsson: 

– Jag tror att han har de kraven på sig själv. Det gäller bara att komma in rätt och anpassa sitt spel till Kalmarsund. Det är klart han kommer behöva ändra lite i sitt tänk mot hur det var i Fagerhult. Men han har kvalitéerna, så det blir upp till bevis.


Silly season

Klara in

Tim Andersson Carlsson, forward (Fagerhult)

Viktor Gustavsson, tränare (tidigare assisterande)

Mattias Lövenfors, back (RIG Umeå)

Jan Bürki, back (Wiler Ersigen)

Filip Langer, forward (Tatran Stresovice)

Christian Guntsch, assisterande tränare (Lagan)

Martin Forman, assisterande tränare (FBS Bohemians)

Klara ut

Alexander Brinkmann, tränare (Sportsligt ansvarig i Kalmarsund dam)

Marcus Johansson, forward (slutar)

Simon Nilsson, back (slutar)

Albin Jakobsson, back (Jönköping)

William Almlöf, forward (Linköping)


Truppen - betyg på alla spelare

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: